Να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή. Στόχος είναι να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σχετικά με τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα για «τσάντες και φακέλους με χρήματα που έφευγαν από τον Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός: «Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μη πω αρένα. Οτιδήποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση για βαλίτσες, χρήματα κτλ… είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην εισαγγελία να ελεγχθούν».

Η κ. Σμυρλή πρότεινε επίσης την απόρριψη της ένστασης των συνηγόρων του Νίκου Παππά, σχετικά με τα sms που προσκόμισε η πλευρά του Χρ. Καλογρίτσα, μεταξύ αυτών και το μήνυμα που φέρεται να στέλνει ο πρώην υπουργός αναγράφοντας την μετοχική σύνθεση του αποκαλούμενου «ΣΥΡΙΖΑ channel». Συγκεκριμένα ως προς το σκέλος της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, που τέθηκε από την πλευρά του Νίκου Παππά, ανέφερε: «Τα sms εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει μα σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωης αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται».

Ως προς την γνησιότητα των εν λόγω μηνυμάτων, που η πλευρά Παππά χαρακτηρίζει πλαστά, η κ. Σμυρλή σημείωσε: «δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Νωρίτερα, ο συνήγορος του επιχειρηματία Άγγελος Καραχάλιος προσκόμισε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη τόσο για το ημερολόγιο της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, όσο και για τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, με βάση την οποία προκύπτει η γνησιότητά τους.

πηγή: enikos.gr

Πηγή: madata.gr