Για ανάγκη να ληφθούν περισσότερα μέτρα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τη στήριξη της οικονομίας, λόγω της κατάστασης που επικρατεί εξαιτίας του κορωνοϊού, έκανε λόγο η η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να ενισχυθεί άμεσα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

“Περνάμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Θεωρώ ότι στη χώρα μας λάβαμε εγκαίρως προληπτικά μέτρα, θεωρώ ότι και η ατομική και η συλλογική ευθύνη έχουν λειτουργήσει αρκετά καλά, και αυτό μας έχει προστατέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό, ώστε να μην βιώνουμε ακραία φαινόμενα όπως βλέπουμε στις γειτονικές χώρες. Στο επίπεδο της αντίδρασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και στην προστασία των ίδιων των εργαζομένων στην Υγεία και σε ότι αφορά στα διαθέσιμα διαγνωστικά τεστ, κάτι που ίσως δεν μας επιτρέπει να έχουμε μια συνολική εικόνα της κατάστασης. Και σε ότι αφορά το προσωπικό, τον αριθμό δηλαδή των εργαζομένων. Στην τριπλέτα τεστ, γιατροί και κλίνες είμαστε ακόμα πολύ πίσω. Σε ότι αφορά την οικονομία, είναι δεδομένο και το λέμε μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί, ότι είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ύφεση. Άρα, η ύφεση θα συμβεί και ο κλονισμός θα είναι έντονος. Το κρίσιμο είναι αν θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε γρήγορα από αυτή την κρίση. Επειδή αυτή η κρίση είναι επιφανειακή, δεν είναι δομική, είναι λόγω εντός τυχαίου γεγονότος, του ιού. Άρα, για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε γρήγορα, στα προ κρίσης κορονοϊού επίπεδα είναι σημαντικό να ληφθούν εμπροσθοβαρώς μέτρα, ένα γενναίο πακέτο μέτρων” δήλωσε η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι εντελώς ανεπαρκή και σε ότι αφορά την ποσότητα, αλλά και στο επίπεδο της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Είναι λάθος σε ποιότητα και έχουν λάθος και στον άξονα του χρόνου γιατί προχωρούν με τη λογική ημέρα με την ημέρα. Θα έπρεπε να έχουμε ένα πακέτο μέτρων με ορίζοντα εξαμήνου, εμείς αυτό προτείνουμε και στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 14:00” τόνισε.

“Για τους εργαζόμενους δεν είναι μόνο ανεπαρκή τα μέτρα, θεωρώ ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση” πρόσθεσε.

Πηγή: thestival.gr