Ένας από τους πιο διαδεδομένους περιορισμούς στα ταξίδια, το airplane mode στα κινητά τηλέφωνα, ο οποίος εφαρμόζεται για να αποφευχθούν οι παρεμβολές, πρόκειται να σταματήσει καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δρομολογεί την εγκατάσταση νέων κεραίων 5G στα αεροσκάφη ώστε οι επιβάτες να μπορούν να συνδέονται στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την El Español, οι νέες τεχνολογίες θα επιτρέψουν στους αερομεταφορείς να έχουν τις κεραίες αυτές και η Κομισιόν προσάρμοσε την ευρωπαϊκή νομοθεσία ώστε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή να μπορεί να συνδέεται εν ώρα πτήσης με τον ίδιο τρόπο που συνδέεται από εδάφους.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton, υπογράμμισε ότι ο ουρανός δεν είναι πλέον το όριο όσον αφορά τις συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων και διαβεβαίωσε ότι το 5G θα φέρει καινοτόμες υπηρεσίες για τους επιβάτες και ευκαιρίες ανάπτυξης στις ευρωπαϊκές εταιρίες.

Χάρη στις συνδέσεις αυτές, οι συσκευές που είναι συμβατές με 5G θα μπορούν να έχουν δυνατότητα σύνδεσης με γραπτά μηνύματα, κλήσεις και ίντερνετ. Προς το παρόν, οι αεροπορικές εταιρίες προσφέρουν Wi-Fi στα αεροσκάφη τους, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις, η συνδεσιμότητα δεν προσφέρει πραγματική σύνδεση στο ίντερνετ γιατί πρόκειται για ένα τοπικό δίκτυο που προσφέρει περιεχόμενο αποθηκευμένο στους σέρβερ του αερομεταφορέα. Σε άλλες περιπτώσεις, προσφέρεται πραγματική σύνδεση στο ίντερνετ, με ελεύθερη πλοήγηση στο διαδίκτυο αλλά χωρίς τη δυνατότητα κλήσεων ή γραπτών μηνυμάτων.

.tornosnews.

Πηγή: madata.gr