Με στόχο να στηρίξουν τις κοινωνικές δράσεις, για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, αρκετές επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες χορηγοί προχώρησαν σε σημαντικές δωρεές υγειονομικού υλικού στο Δήμο Καλαμαριάς, κυρίως σε μάσκες και γάντια, ενώ συχνά νέοι χορηγοί προστίθενται στη λίστα.

Συγκεκριμένα, σε δωρεά 1.500 προστατευτικών μασκών μίας χρήσης, προχώρησε η επιχείρηση Stancolac στο Δήμο Καλαμαριάς. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης, κ. Δημήτρης Χατζηκώστας, ενημέρωσε ότι στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η έμπρακτη συνδρομή στην προσπάθεια του Δήμου Καλαμαριάς να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία του, παρέχοντας μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζομένους που επιτελούν το καθήκον τους, παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι καθημερινώς για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Στην ίδια κίνηση προχώρησε ο κ. Βασιλειάδης Κοσμάς και η σύζυγός του που προέβησαν στη χορηγία 160 μασκών πολλαπλών χρήσεων.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη θεάρεστη πράξη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου για τη συνεχή προσφορά τροφίμων στο συσσίτιο, καθώς και της κ. Κυριακής Φράγκου, Προέδρου της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων, η οποία προσφέρει τρόφιμα, όπως λαχανικά, ψάρια κ.α. στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής για ενίσχυση επίσης του συσσιτίου.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης, δημότης Καλαμαριάς, προσέφερε 2 ψεκαστικά μηχανήματα για τις απολυμάνσεις που γίνονται από συνεργείο του Δήμου.

Ο Όμιλος Εταιριών «Σωκράτης Παναγιωτίδης Αναπτύξεις Ακινήτων Α.Ε. – PANHOL GROUP» προσέφερε συνολικά 5.000 γάντια μιας χρήσης, με σκοπό την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων στις δημοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες.

΄Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες με κοινωνικό χαρακτήρα ενισχύουν το έργο του Δήμου που στέκεται δίπλα στον πολίτη με υπεύθυνες δράσεις αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και ευχαριστεί θερμά όλους τους συνδημότες του, οι οποίοι με μεγαλείο ψυχής συνδράμουν στη κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν καθημερινώς, λόγω της επέλασης του κορωνοϊού.

Πηγή: thestival.gr