Η υγειονομική κρίση άλλαξε την καθημερινότητά μέσα σε μια στιγμή.

Χιλιάδες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους κι ακόμη περισσότερες κλήθηκαν να λειτουργήσουν σε συνθήκες κρίσης.

Η πτώση των πωλήσεων υπολογίζεται ότι θα επηρεάσει τα έσοδα όλης της χρονιάς με επιβάρυνση που ενδέχεται να αγγίξει το 50% των εσόδων τους.

Ωστόσο, οι ελληνικές εταιρείες παρουσίασαν εντυπωσιακή ικανότητα προσαρμογής και επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά, αναδιαμορφώνοντας το μοντέλο λειτουργίας τους θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, των συνεργατών, των πελατών και των καταναλωτών. Η συσπείρωση όλων γύρω από τη βιώσιμη επιχείρηση με θετικό κοινωνικό πρόσημο είναι ίσως το σημαντικότερο στίγμα που ενδεχομένως να αφήσει πίσω της η πανδημία.

Από την πρώτη στιγμή, ο επιχειρηματικός κόσμος στήριξε έμπρακτα τη μάχη ενάντια στην πανδημία, ενισχύοντας το εθνικό σύστημα υγείας, πλήθος εταιρειών δεσμεύτηκαν να σταθούν στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών ώστε αυτή η κρίση να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πραγματοποιώντας δωρεές και προσφέροντας βοήθεια σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Καθώς η πανδημία έχει ορίσει μια νέα πραγματικότητα στη λειτουργία των νοσοκομείων, ασθενείς και ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό βιώνουν πλέον πρωτόγνωρες και απαιτητικές συνθήκες, στις δομές υγείας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ιδιαίτερα σημαντική καθίσταται η βελτίωση των όρων της καθημερινότητας ασθενών και εργαζομένων στα νοσοκομεία, όπως και η αναβάθμιση του γραφειακού και τεχνολογικού εξοπλισμού των χώρων διοίκησης καθώς και προσφοράς υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Public-MediaMarkt, μέλος του Ομίλου Olympia Group, στήριξε έμπρακτα τις ανάγκες των δομών της Δημόσιας Υγείας παρέχoντας τεχνολογικό εξοπλισμό και συσκευές γραφείου στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό covid-19.

Η προσφορά αυτή έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών παραμονής των ασθενών, αλλά και τη στήριξη του προσωπικού του ΑΧΕΠΑ και, εν τέλει, την έμπρακτη φροντίδα συνανθρώπων μας. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη συνολική δωρεά του Ομίλου Εταιρειών Olympia, συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Δήλωση του Διοικητού του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Κατά την παραλαβή του εξοπλισμού που παραδόθηκε στο ΑΧΕΠΑ, σήμερα 21/5/2020, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Παντελιάδης, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο Olympia και τις εταιρείες Public και Μedia Markt για την προσφορά τους και την πολύ γρήγορη ανταπόκρισή τους στα αιτήματά μας, σχετικά με τις ανάγκες που προέκυπταν στο νοσοκομείο μας, το οποίο σαν κέντρο αναφοράς αντιμετώπισης του covid-19 σήκωσε και το μεγαλύτερο βάρος στη Βόρειο Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε και στο μέλλον να τους έχουμε ξανά συμπαραστάτες».

Πηγή: thestival.gr