Σταθερή πρωτιά διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με μικρές διακυμάνσεις διαχρονικά στη μεταξύ τους διαφορά, η οποία σήμερα φτάνει στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 3%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή (με όλες τις απαντήσεις) η «ψαλίδα» είναι στις 12,5 μονάδες, με τη ΝΔ στο 36%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23,5%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,5%, το ΚΚΕ στο 5,5%, την Ελληνική Λύση στο 4% και το ΜέΡΑ25 στο 3%.

Σταθερή παραμένει η εικόνα και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο 44%, δεκαοκτώ μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στο 26%. Στο 27% βρίσκεται η απάντηση «Κανένας».
 
Την ίδια ώρα, το 75% των πολιτών εγκρίνει τη στάση που τήρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Άγκυρα. Μάλιστα, το ποσοστό θετικής γνώμης είναι αρκετά έως πολύ υψηλό ανεξαρτήτου κομματικής ταυτότητας.

Ο κορονοϊός, το εμβόλιο και τα μέτρα
Στην ερώτηση «πόσο σας ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού», το 59% απάντησε πως ανησυχεί, το 18% ανησυχεί μέτρα, ενώ το 18% ανησυχεί λίγο ή ελάχιστα.

Στο ερώτημα αν θα κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού, το 56% απάντησε σίγουρα ναι, το 19% μάλλον ναι, το 10% μάλλον όχι και το 12% σίγουρα όχι. Παράλληλα, το 56% θα το κάνει το συντομότερο, το 13% απάντησε πως θα εμβολιαστεί μετά από 2-3 μήνες, το 16% αρκετά αργότερα και το 13% ποτέ.

Όσο για την ικανοποίηση από την οργάνωση των εμβολιασμών, το 48% είναι ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 25% που δεν είναι.

Για την απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, το 54% θεωρεί πως η απόφαση είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 38% θεωρεί πως είναι λανθασμένη, με το 8% να απαντάει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

 Για το άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα, το 75% θεωρεί πως είναι σωστή η απόφαση, έναντι του 16%.

Πηγή: madata.gr