Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη σε διεθνές επίπεδο και αφορά τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Οπως προέκυψε μετά την ταξινόμηση των απαντήσεων, το 58% των Γάλλων ερωτηθέντων, απάντησε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν θα έπρεπε να διεξαχθούν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 Σε αυτήν την διεθνούς επιπέδου έρευνα, που διεξήχθη με την συμμετοχή 19.510 ατόμων από 28 διαφορετικές χώρες, το 57% των ανθρώπων που ερωτήθηκαν σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, που αναβλήθηκαν για ένα χρόνο λόγω της Covid-19, δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. 

Ταυτόχρονα, τρία χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, το 27% των Γάλλων δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται πολύ για το Τόκιο 2020, ενώ το 41% του γαλλικού πληθυσμού, δεν ασχολείται καθόλου και μόλις το 23% των Γάλλων δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για την διοργάνωση του Τόκιο.

Τα υψηλότερα ποσοστά… έγκρισης, συγκεντρώνουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, με ποσοστά αποδοχής για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, 71%, 66% και 61%, αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος «εχθρός» των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι η Ασία, όπου μόλις το 14% των Νοτιοκορεατών και το 22% των Ιαπώνων, πιστεύουν ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί η κορυφαία αθλητική γιορτή.

Όσον αφορά τα πιο αναμενόμενα γεγονότα για τους Γάλλους κατά τη διάρκεια αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι ο αθλητισμός (29%), το ποδόσφαιρο (18%) και η γυμναστική (17%). Το μπέιζμπολ / σόφτμπολ και η άρση βαρών είναι το λιγότερο ενδιαφέρον για αυτούς (1%). Το 62% των Γάλλων που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενθαρρύνουν τους νέους να παίξουν αθλήματα, έναντι του 92% των Κινέζων. Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των Γάλλων θεωρούν ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλές πατριωτικές διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr