Στις 6,6 μονάδες καταγράφεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 32,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25,7%. Κάτω από το «ψυχολογικό» όριο του 10% βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται στο 9% και ακολουθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στο 6,3%, η Ελληνική Λύση στο 3,7% και το ΜεΡΑ25 με 3,2%.

 Τρία κόμματα καταγράφονται πάνω από τη μονάδα, όμως αρκετά μακριά από το όριο εισόδου στη Βουλή. Πρόκειται για την Πλεύση Ελευθερίας, την Εθνική Δημιουργία και το ΕΑΝ. Στο 12,2% καταγράφονται οι αναποφάσιστοι.

Στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 10 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 36%, ο Αλέξης Τσίπρας στο 26% και ακολουθούν από απόσταση Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας στο 5% και Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης στο 2%.

«Ναι» στο μπλόκο του Αρείου Πάγου στον Κασιδιάρη λένε 3 στους 4
Τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους συμφωνεί με τον αποκλεισμό του κόμματος «Έλληνες» από τον Άρειο Πάγο. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη μέτρηση, το 76% συμφωνεί με τον αποκλεισμό, ενώ διαφωνεί μόλις το 17% των ερωτηθένων. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» δηλώνει το 7%.

Σχετικά με το αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στη διακυβέρνηση σε Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα ή κανέναν από τους δύο, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 37% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 29% τον Αλέξη Τσίπρα και 29% «κανέναν».

Με «μισή καρδιά» ψηφίζει ένας στους δύο
Στην ερώτηση «θα επιλέξετε κόμμα επειδή θεωρείτε ότι είναι καλύτερο από τα άλλα, ή επειδή θεωρείτε ότι είναι λιγότερο κακό από τα άλλα», το 51% απαντά «το καλύτερο» και το 43% «το λιγότερο κακό».

Περισσότερο πεισμένοι ότι ψηφίζουν «το καλύτερο» εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ με ποσοστό 80%, ενώ ακολουθούν εκείνοι της ΝΔ με 69%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 53%, το ΠΑΣΟΚ με 51%, το ΜεΡΑ25 με 27% και η Ελληνική Λύση με 22%.

Ότι ψηφίζουν το «λιγότερο κακό» δηλώνει το 76% των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης, το 55% εκείνων του ΜεΡΑ25, το 47% του ΠΑΣΟΚ, το 42% του ΣΥΡΙΖΑ, το 29% της Νέας Δημοκρατίας και το 20% του ΚΚΕ.

Πηγή: madata.gr