Η δίκη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και ο καταδικασμένος Νίκος Μιχαλολιάκος, αιτήθηκε αναβολής της δίκης.

Από την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής παρόντες ήταν ο Χρήστος Παππάς, ο Γιάννης Λαγός, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ο Αντώνης Γρέγος. Απών ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Απών ήταν και ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Αίτημα αναβολής της δίκης υπέβαλε με την έναρξη της διαδικασίας ο καταδικασμένος ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Δ. Παπαδέλλης ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με κόβιντ επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για το αίτημα αναβολής της δίκης της Χρυσής Αυγής που έχει υποβάλει ο καταδικασμένος Νίκος Μιχαλολιάκος, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ζήτησε την αποφυλάκιση του.

Για τον λόγο αυτό υπέβαλε στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του είχε επιβάλλει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Δήλωσε αθώος
Όπως υποστήριξε ο Γιάννης Λαγός, μαζί με εκείνον μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν συνεργάτες του στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, οι οποίοι όπως ανέφερε, «το μόνο κακούργημα που διέπραξαν είναι ότι είναι συνεργάτες μου».

Συνεχίζοντας ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος λέγοντας πως δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. «Προέβην σε απεργία πείνας στις φυλακές Δομοκού για να προχωρήσει και να γίνει το Εφετείο.

Γιατί αν το Εφετείο αυτό διακοπεί, αναβληθεί ή αν διαρκέσει μεγάλο διάστημα, εγώ θα έχω εκτίσει παντελώς άδικα την ποινή και θα είναι σαν μην χρειάζεται να γίνει». Ακόμη, είπε: «Αν το δικαστήριο σας κρίνει ότι είμαι αθώος, αν κρίνει ότι έχω ένα ελαφρυντικό το μεγαλύτερο μέρος της ποινής το έχω εκτίσει».

Ολοκληρώνοντας είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Να μου δώσετε την δυνατότητα να εκτελέσω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής».

Διεκόπη για τις 6 Ιουλίου η δίκη
Για την 6η Ιουλίου διέκοψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά τα αιτήματα για αναστολή εκτέλεσης ποινής που υποβλήθηκαν από συνολικά τέσσερις κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: madata.gr