Νόσησε με κορονοϊό αλλά το αντιμετώπισαν αργά, έπειτα από 9 ημέρες. Νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ δύο μήνες και βρίσκεται πλέον σε κέντρο αποκατάσταση.Aντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και απώλεια συνείδησης με ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις.

Είναι μια δίκη αυτής της έντασης και ο άνθρωπος δεν έχει δει καν την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου. Δεν την έχει διαβάσει

Την αναβολή της δίκης ζήτησε από το δικαστήριο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καταδικασθέντας πρωτοδίκως ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δια του δικηγόρου Δημήτρη Παπαδέλλη, ο οποίος εμφανίστηκε ως «άγγελος» του.

Το αίτημα υποβλήθηκε για λόγους υγείας, καθώς ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος νοσηλεύτηκε για δύο μήνες στη ΜΕΘ λόγω covid-19 και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Ο κ. Μιχαλολιάκος κλητεύτηκε στο χρονικό διάστημα που βρισκόταν στη ΜΕΘ με απώλεια συνείδησης. Είχε ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις, σας έχω ένα πλήρη ντοσιέ με όλα τα έγγραφα. Πρόκειται για δίκη αυτής της εντάσεως για την οποία δεν έχει λάβει γνώση της πρωτόδικης απόφασης και δεν ξέρει καν για τι δικάζεται. Είναι δυνατόν;» τόνισε ο κ. Παπαδέλλης.

Συνολικά, από τους 56 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο, ένας έχει πεθάνει και ένας παραιτήθηκε της έφεσης.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδικασίας ο καταδικασθείς ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών, έγκλειστος των φυλακών Δομοκού και ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός ο οποίος έδωσε το παρών στη δικαστική αίθουσα, δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος».

Συνολικά πέντε κατηγορούμενοι δεν έχουν δικηγόρο και ζήτησαν διορισμό συνηγόρου από το δικαστήριο ενώ υπήρξε και ένας κατηγορούμενος ο οποίος είπε πως δεν χρειάζεται… δικηγόρο.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέγνωσε τον κατάλογο των μαρτύρων, που φτάνουν τους 146.

Πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα και η αδελφή του, Ειρήνη οι οποίοι θα παρίστανται όπως και πρωτοδίκως προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Γιάννης Λαγός: « Πολιτικός κρατούμενος»
«Γιάννης Λαγός, πολιτικός κρατούμενος» φώναξε ο άλλοτε βουλευτής της Χ.Α. και νυν ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός κατά την ανάγνωση του καταλόγου των κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι από τους 54 κατηγορουμένους που δικάζονται σε δεύτερο βαθμό, μόνο οι 16 ήταν παρόντες στη δικαστική αίθουσα, ενώ οι πέντε παραστάθηκαν χωρίς δικηγόρο και θα πρέπει να τους διορίσει το δικαστήριο.
 

Πηγή: madata.gr