Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εξαγόρασε «κόκκινα» δάνεια.

Ο κ. Πάτσης είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον γραμματέα τη ΚΟ της ΝΔ μετά την καταγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού που αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατ.  ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πάτσης αρνείται να παραδώσει την έδρα του. 

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν: «Του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εδόθησαν. Δεν κρίθηκαν επαρκείς. Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας – μέσω της εταιρείας του – αγόρασε το 2011 για 4.300.000 ευρώ, δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς αξίας 62.771.892 ευρώ.

Το ποσό αυτό μάλιστα φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ όπως καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.

Ο κ. Πάτσης εμφανίζεται, επίσης, να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε 2 χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Την αποκάλυψη έκανε και πάλι ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας άλλο ένα ερωτηματικό στα ήδη που επισκιάζουν το όνομα του Ανδρέα Πάτση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσίευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάτσης φαίνεται να πήρε 1.019.222,81 ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια (δηλαδή κατά μέσο όρο 42.467€ τον μήνα).

Η επίσημη ανακοίνωση για τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την ΚΟ τη ΝΔ
 
Τους λόγους για τη διαγραφή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση από την ΚΟ της ΝΔ, μετά το σάλο που προκλήθηκε καθώς κατηγορείται ότι εξαγόρασε «κόκκινα δάνεια», εξηγεί το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει:

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».

Ανδρέας Πάτσης: Η πρώτη αντίδραση μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ

Στην πρώτη του αντίδραση προχώρησε ο Ανδρέας Πάτσης, πρώην πλέον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη διαγραφή του, έπειτα από το σάλο που προκάλεσαν οι κατηγορίες για αγορά «κόκκινων» δανείων.

«Αγαπητοί Γρεβενιωτες και Γρεβενιωτισσες παραμένω Βουλευτής σας, Ανεξάρτητος» αναφέρει στην πρώτη του δήλωση μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης. «Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε .Σας ευχαριστώ θερμά» συμπληρώνει ο ίδιος.

Πηγή: madata.gr