Ανακοίνωση με σκοπό, όπως λένε, «να αποκατασταθεί η αλήθεια» εξέδωσαν οι λειτουργοί γραφείων κηδειών Ελλάδος με αφορμή το περιστατικό θανάτου μιας γυναίκας από κεραυνό στη Σκόπελο.

Όπως ξεκαθαρίζουν, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα ποσά που αναφέρονται σε ρεπορτάζ ότι απαιτούνται για τη μεταφορά της σορού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, διευκρινίζοντας ότι για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών απαιτούνται 1.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος:

Από την Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος και προς αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2020, ενημερώθηκε η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, για θάνατο γυναίκας στην Σκόπελο.

Ως όφειλε ενημέρωσε μέλος της που θα αναλάβει το συμβάν.

Για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, δεδομένου ότι, υπηρεσία αντίστοιχη δεν λειτουργεί στην Σκόπελο ή στο Βόλο, απαιτείται η μεταφορά της σορού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Διευκρινίζεται ότι, για την μεταφορά της σορού από την Σκόπελο στο Βόλο, στη συνέχεια στη Λάρισα, επιστροφή της σορού από τη Λάρισα στο Βόλο και μεταφορά της στην Σκόπελο, τακτοποίηση της σορού συμπεριλαμβανομένου και ΦΠΑ, ζητήθηκε το ποσό των 1.000ευρώ.

Τα ποσά που αναφέρθηκαν σε ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Για το λόγο αυτό ζητούμε όπως προχωρήσετε άμεσα στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Πηγή: thestival.gr