Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καύση απορριμμάτων από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Ευκαρπία κάτοικοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση με την οποία επιτρέπεται στο ΤΙΤΑΝ να καίει απορρίμματα Rdf- Srf.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Περιβάλλοντος άναψε το «πράσινο φως» για την καύση απορριμματων από το ΤΙΤΑΝ.

Κάτοικοι και εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας 128 συλλόγων και σωματείων κατά της καύσης απορριμμάτων αντιτίθενται στην εξέλιξη αυτή, τονίζοντας πως θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ατμόσφαιρα και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής της Ευκαρπίας αλλά ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο thestival.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας, Μιχάλης Σπάσος, υπογράμμισε πως «η καύση απορριμμάτων Rdf-Srf δημιουργούν επιπλέον ρύπους όπως διοξίνες, φουράνιο και υδράργυρο». Υπογράμμισε επίσης πως η καύση Rdf-Srf πρόκειται ουσιαστικά για επεξεργασμένα αστικά απορρίμματα από πράσινους και μπλε κάδους. Παράλληλα ο κ. Σπάσος σημείωσε πως η καύση απορριμμάτων μπορεί να μειώνει κατά ένα ποσοστό την καύση του πετ κοκ, το οποίο όπως τόνισε είναι γεμάτο με βαρέα μέταλλα, ωστόσο δεν επιλύει το πρόβλημα.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ευκαρπίας. Ακολούθησε πορεία σε δρόμους της περιοχής. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με συναυλία καλλιτεχνών στην πλατεία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Thestival.gr: 

dia1.jpg

dia2.jpg

Πηγή: thestival.gr