Αμετακίνητος σε σχέση με τις δηλώσεις του στην ολομέλεια, οι οποίες οδήγησαν στη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πήρε το λόγο στη Βουλή και αναφερόμενος σε θανάτους φίλων του εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αποκάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ «δολοφόνους».

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ενημερώνεται για το περιστατικό και ζητά διά της Όλγας Γεροβασίλη από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει, καθώς – όπως διεμήνυσε – αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές.

Παρά το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουρουμπλής παρέμεινε μισή ώρα στην αίθουσα της ολομέλειας χωρίς να πάρει το λόγο προκειμένου να ανακαλέσει, παρά τις εκκλήσεις των συναδέλφων του και τις αποστάσεις που έλαβαν από τις δηλώσεις του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, ακολούθησε η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να τον ενημερώσει για τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να συρθεί στην απόφαση διαγραφής Κουρουμπλή, ενώ αναφερόμενοι σε παλαιότερη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κάνει λόγο για επιλεκτικές συμπεριφορές από την πλευρά του κ. Τσίπρα.

Μετά τη διαγραφή του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής γίνεται ο τρίτος ανεξάρτητος βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο.

O ανεξάρτητος πλέον βουλευτής δήλωσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ότι σε κάθε περίπτωση έχει τη συνείδησή του καθαρή και ότι δεν τον απασχολεί αν θα είναι βουλευτής ή όχι.

Σήμερα ο κ. Κουρουμπλής δεν εμφανίστηκε στη Βουλή.

Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της διαγραφής Κουρουμπλή
Στον απόηχο του σάλου που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή, συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταδίκη των δηλώσεων Κουρουμπλή είναι ομόφωνη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: madata.gr