Διαδικτυακή συνάντηση με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων και την Ομοσπονδία Υδραυλικών πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του επαφών του με ομοσπονδίες, συλλόγους και φορείς της πόλης, για την καταγραφή των προβλημάτων στην κρίση της πανδημίας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα προβλήματα και την αντιμετώπισή του στην παρούσα συγκυρία.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε το πρωτόγνωρο της κατάστασης που αντιμετωπίζει η κοινωνία, μέρος της οποίας είναι και οι βιοτέχνες και οι επαγγελματίες, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Οι συμμετέχοντες στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη διάσωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς την παροχή της απαραίτητης ρευστότητας προς τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Κι αυτό μπορεί να γίνει με άμεση και οριζόντια χρηματοδότηση.

Το πλέον σημαντικό όμως είναι, εκτός από το τι κάνουμε τώρα, το τι θα πρέπει να κάνουμε μετά το πέρασμα της κρίσης όταν θα έχει διαμορφωθεί ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο στην οικονομία και την κοινωνία.

Εκ μέρους των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε αφενός η εξασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας, κάτι που είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και η στροφή των επιχειρήσεων στην καινοτομία. Ανάμεσα δε στις άμεσες προτεραιότητες είναι να εξασφαλιστεί πως καμία επιχείρηση δε θα στερηθεί την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, αναγκαία συνθήκη για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Εκφράστηκε δε ο φόβος πως η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη βίαιη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους σε μεγάλους οικονομικούς ομίλους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις προτάσεις που έγιναν σήμερα στην κυβέρνηση από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες δίνουν απαντήσεις στα προβλήματα.

Εκ μέρους των βιοτεχνών-επαγγελματιών συμμετείχαν ο Αναστάσιος Καπνοπώλης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Βαργιάμης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υδραυλικών και α΄ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, ο Χρήστος Γκίνης, πρόεδρος του Τμήματος Βιοτεχνών του τομέα μεταποίησης, ο Σάκης Νικολόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων, και ο Στράτος Σαράντου, εκπρόσωπος στο περιφερειακό επιμελητηριακό συμβούλιο.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, τα μέλη της γραμματείας Στράτος Κερσανίδης και Γιάννης Κωτίδης, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Β΄ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος.

Πηγή: thestival.gr