Ένα ταξίδι στους μεγαλύτερους σταθμούς της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ποίησης του 20ου αιώνα, σε ένα τριήμερο ηλεκτρονικό live streaming σεμινάριο που προσφέρεται δωρεάν από την Thessaloniki Walking Tours μέσα στην πανδημία.

Στην αφήγηση του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη οι κορυφαίοι ποιητές του σύντομου όσο και πολλαπλασιαστικού αιώνα (ο Έλιοτ και ο Πάουντ, ο Βαλερύ και ο Απολινέρ, ο Ρίλκε και ο Τρακλ, ο Μαγιακόφσκι και η Τσβετάγιεβα, ο Λόρκα και ο Καβάφης, ο Μπρεχτ και ο Ελιάρ, ο Χιουζ, η Πλαθ, ο Ε. Ε. Κάμινγκς, ο Γκίνζμπερκ, ο Νερούδα και ο Τσελάν, ο Μπουκόφσκι και ο Λιγκοτί – και πολλοί άλλοι) θα ανταμωθούν με τα αισθητικά και τα φιλοσοφικά ρεύματα των καιρών τους – και συνακόλουθα θα αντικρυστούν με την μεγάλη και μικρότερη Ιστορία του 20ου αιώνα και όλων των αιώνων, με το συνολικό οικοδόμημα του πολιτισμού της Δύσης, με την πολύρροπη αγωνία για το παρόν και το μέλλον του ανθρώπου.

Τρίτη 31 Μαρτίου, 7 – 9 μμ
Από την Έρημη Χώρα μέχρι το χαμένο κέντρο. Τόμας Στερν Ελιοτ και Έζρα Πάουντ: Φτιάχνοντας την νέα ποίηση.

Παρασκευή 03 Απριλίου, 7 – 9 μμ
Γάλλοι και Γερμανοί: Συμβολισμός, εξπρεσιονισμός, υπερ(ρ)εαλισμός. Βαλερύ και Μαλαρμέ, Ρίλκε και Τρακλ, Απολινέρ και Υπερ(ρ)εαλιστές.

Τρίτη 07 Απριλίου, 7 – 9 μμ
“Δεν θα λένε ήταν σκοτεινοί οι καιροί…” Μαγιακόφσκι, Λόρκα, Καβάφης, Μπρέχτ, Τσβετάγιεβα, Νερούδα.

Παρασκευή 10 Απριλιου, 7 – 9 μμ
Η ποίηση μετά το Άουσβτς – το αντεστραμένο Ουρλιαχτό του New Age. Ο Πρίμο Λέβι, ο Πολ Τσελάν και η απόφανση του Αντόρνο. Ο Χιουζ, η Πλαθ, ο ε. ε. κάμινγκς, ο Γκίνζμπερκ, ο Μπουκόφσκι ο Λιγκοτί.

Κυριακή 12 Απριλίου, 7 – 9 μμ
Η Εύη Καρκίτη και ο Giorgos Razzor Katsias προσεγγίζουν το μεγαλύτερο μουσικό φαινόμενο του 20ου αιώνα με το σεμινάριο “Κάντο όπως οι Beatles”.

Μέσα στη σκοτεινιά των ημερών η ανταπόκριση στα ηλεκτρονικά μας σεμινάρια μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Μένουμε μαζί και στους δύσκολους καιρούς και κάνουμε την κράτησή μας αποκλειστικά με μέιλ στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
.

Μέσο διεξαγωγής: πλατφόρμα zoom
Ώρα διεξαγωγης: 19:00 – 21:00
Πληροφορίες: 6978186901 & 6944476126
Κρατήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: thestival.gr