“Ο Μητσοτάκης πήρε μια τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική κοινωνία, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό και μάλιστα μετά από ένα διάστημα κρίσεων και αμφισβητήσεων”, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

 “Εδώ φάνηκε καθαρά ότι η ελληνική κοινωνία θέλει ο Μητσοτάκης να παραμείνει πρωθυπουργός. Η ελληνική κοινωνία συντάχθηκε με την πρόταση Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας”, ανέφερε, ωστόσο παράλληλα βγήκε εκτός… γραμμής για τα περί εκλογής 180 βουλευτών την 25η Ιουνίου για την αλλαγή άρθρων του Συντάγματος, στόχο που γνωστοποίησε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εξωτερικών εγκάλεσε μάλιστα τον Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς να αναφέρει το όνομά του, για αλαζονεία, ενώ σχολίασε πως ο ίδιος θα «προσυπέγραφε μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη, να κρατήσουμε ένα πολύ καλό ποσοστό».

“Για εμάς”, τόνισε, “η πρόκληση είναι να μην επιδειχτεί η παραμικρή αλαζονεία. Προφανώς υπάρχουν διάφορες αντιλήψεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία” και πρόσθεσε: “Υπάρχει μια αντίληψη που λέει να φτάσουμε στο 180 και από εκεί και πέρα να μπορούμε να αλλάξουμε και το σύνταγμα, να αλλάξουμε συνολικά το γίγνεσθαι στη χώρα. Εγώ θα προσυπέγραφα μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη. Να κρατήσουμε ένα πολύ καλό ποσοστό, να έχουμε μια δεύτερη τετραετία, συνέχιση της πρώτης και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο”.

Επισήμανε ότι “υπάρχει πάντα η παγίδα της αλαζονείας. Δεν υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή που ένα κόμμα μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης αυξάνει το ποσοστό του“, για να υπογραμμίσει: “Έχουμε ένα πολύ μακρύ γενετικό υλικό που μας δίνει και την αίσθηση της ευθύνης και της σοβαρότητας που θα επιτρέψει να το διαχειριστούμε με επάρκεια και με σεμνότητα.Με τίποτα δε θεωρώ ότι έχω το 40% στην τσέπη μου. Είναι όλα απ’ την αρχή”.

 “Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να διαμαρτυρηθεί“, όμως, όπως είπε: “Η ελληνική κοινωνία έκρινε ότι από τις επιλογές που είχε εμείς ήμασταν η καλύτερη και ασφαλέστερη”.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών, επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών ένιωσε μια δικαίωση.

“Εγώ μιλούσα με όλους τους συναδέλφους μου και τους έλεγα μην κοιτάτε τις μετρήσεις στην Τουρκία“, σημείωσε και επανέλαβε ότι “πάντα η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στη χείρα φιλίας που η τουρκική ηγεσία που θα επιλέξει η τουρκική κοινωνία θα κρίνει”.

topontiki.gr

Πηγή: madata.gr