Συνεχίζουμε την αμέριστη στήριξή μας για την επίτευξη μιας βιώσιμης, δίκαιης λύσης του Κυπριακού. Μιας λύσης που θα βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ και θα είναι απολύτως συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο: μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνάντησή του  με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη.

«σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα. Τα αεροσκάφη Rafale θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στην προστασία και την άμυνα του Ελληνισμού. Σηματοδοτούν τους ισχυρούς δεσμούς, αλλά και τη στρατηγική σχέση της Ελλάδας με τη Γαλλία.»

Όσον αφορά τη γειτονική χώρα, επεσήμανε ότι «η Τουρκία συνεχίζει δυστυχώς τις προκλητικές ενέργειές της παραβιάζοντας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου. Αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά, θα συνεχίσουμε να θέτουμε καθαρά στην ΕΕ και στα διεθνή fora.»

 «Προσβλέπω στην συνέχιση της εξαίρετης συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στο πλαίσιο της ΕΕ, όπου έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις, όπως τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και το Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση.»

Πηγή: madata.gr