Τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη θα ζητήσει η Ελλάδα από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που συνεδριάζει σήμερα για δεύτερη ημέρα στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διενεργήθηκαν στη Μαριούπολη. Η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Μαριούπολη, λόγω της ελληνικής κοινότητας άνω των 100.000 ατόμων εκεί», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Δένδιας. 

«Πέραν αυτού, θα ζητήσω από τους ομολόγους μου στη Συμμαχία να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία και να προστατεύσουν την Οδησσό, ούτως ώστε η Οδησσός να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης», πρόσθεσε.

Έντονη αντίδραση Μόσχας για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών
Την ίδια ώρα, σκλήτη ήταν η απάντηση της Μαρίας Ζαχάροβα για την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών που ανακοίνωσε την Τετάρτη το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, «η Αθήνα θυσιάζει αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών στο όνομα της διατλαντικής συμμαχίας».

Παράλληλα, κάνει λόγο για εχθρική κίνηση και «απειλεί» με κατάλληλη απάντηση.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν και χθεσινή απάντηση της ρωσικής πρεσβείας.

Σε ανακοίνωσή της, η πρεσβεία έκανε λόγο για «αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα», το οποίο «δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Πηγή: madata.gr