Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (27/08), έπειτα από πολλά χρόνια, το φετινό Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή δεν θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Τρίτση, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, θα γίνει προσαρμογή των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ, με την κεντρική ομιλία του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και το μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, να γίνονται στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Κάτι που κάποιες ώρες αργότερα άλλαξε.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 902.gr, για την εκδήλωση αυτή που είχε εξασφαλιστεί και τυπικά η χρήση του σταδίου «με μια αιφνιδιαστική απόφαση όμως, που γεννά πολλά ερωτήματα για παρασκηνιακές παρεμβάσεις, η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ακύρωσε το απόγευμα της Παρασκευής τη συμφωνία. Ο νέος χώρος της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες».

Όπως σημειώνεται στο κείμενο, στην υπόλοιπη Ελλάδα θα γίνουν στις μεγάλες πόλεις μονοήμερα Φεστιβάλ, με τις αντίστοιχες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής τους και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των επισκεπτών.

Πιο συγκεκριμένα, για τις κεντρικές εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»:

Η πρόσβαση στους χώρους του Φεστιβάλ θα γίνεται ελεγχόμενα από περισσότερες εισόδους, με τις «πύλες» του Φεστιβάλ να ανοίγουν 2 ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα έναρξης του προγράμματος, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής.

Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Κατά την είσοδο των επισκεπτών στο Φεστιβάλ θα γίνεται θερμομέτρηση, ενώ θα υπάρχουν και αντισηπτικά ανά μικρές αποστάσεις.

Μέλη της ΚΝΕ θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.

Αυξημένη θα είναι η διάθεση τουαλετών και νιπτήρων στους χώρους όπου θα διεξαχθεί το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», που θα εξυπηρετούν το σύνολο του κόσμου, καθώς και η εξασφάλιση τακτικής καθαριότητας.

Στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα λειτουργεί ιατρείο, με ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής.

Πηγή: thestival.gr