Τα σύνορα του Προμαχώνα έκλεισαν από χθες σε όσους δεν πρόλαβαν να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα PLF προκειμένου να λάβουν το υποχρεωτικό QR Code για την είσοδο τους στην Ελλάδα.

Και αυτό γιατί όπως αναφέρει το group στο facebook “Όμορφα Ταξίδια”, στην ειδική κρατική ιστοσελίδα, αφαιρέθηκε η επιλογή για αυτούς που φθάνουν οδικώς να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα με τα στοιχεία τους. Περιλαμβάνει μόνο αεροπορική και ακτοπλοϊκή άφιξη καθώς και κρουαζιέρα. Δεν μάθαμε μέχρι στιγμής αν είναι από λάθος ή εσκεμμένα.

Θυμίζουμε πως μετά από κυβερνητική σύσκεψη, πάρθηκε απόφαση πως όσοι θέλουν να μπουν στη χώρα μας οδικώς, δηλαδή από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) που θα πρέπει να το έχουν κάνει στη χώρα τους μέχρι 72 ώρες πριν την αναχώρηση.

Η απόφαση ισχύει από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020. Μοιραία λοιπόν πολλοί έχουν επισπεύσει την αναχώρηση τους προκειμένου να προλάβουν να περάσουν τα σύνορα πριν το πρωί της Τρίτης, ώστε να αποφύγουν να κάνουν τεστ στη χώρα τους και μάλιστα εντός του σαββατοκύριακου που οι υγειονομικές υπηρεσίες υπολειτουργούν.

Ωστόσο όταν μπαίνουν στην σχετική ιστοσελίδα για να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα PLF 24 και να λάβουν το σχετικό QR Code, αυτή δεν περιλαμβάνει πλέον την οδική άφιξη.

Πανικόβλητοι τουρίστες επικοινωνούν με τα τουριστικά γραφεία και τα ξενοδοχεία και ζητούν να ακυρώσουν.

Η βουλευτής Χαλκιδικής, Κ. Μάλαμα με ανακοίνωσή της, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι απαγόρευσε εν κρυπτώ τον οδικό τουρισμό για 72 ώρες.

Αναλυτικά αναφέρει:

” Αιφνιδιασμένοι είναι οι επαγγελματίες του τουρισμού της Χαλκιδικής από την εν κρυπτώ απόφαση της κυ​βέρνησης να κλείσει για σήμερα, αύριο και την Τρίτη τον οδικό τουρισμό από τον Προμαχώνα. Συγκεκριμένα, χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα, παρατηρήθηκε από ξενοδόχους και τουρίστες ότι τα οδικά σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για τρεις μέρες. Οι τουρίστες που εισέρχονται στον ιστότοπο της κυβέρνησης για την συμπλήρωση της περιβόητης φόρμας PLF διαπιστώνουν ότι απαγορεύεται να συμπληρωθεί από όσους θέλουν να έρθουν μέσω Προμαχώνα μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

  Συνεπώς, επί 72 ώρες τα οδικά σύνορα παραμένουν κλειστά, χωρίς καμία ανακοίνωση και χωρίς οι ξενοδόχοι να έχουν ειδοποιηθεί. Χάος επικρατεί και με τους τουρίστες που είχαν κάνει κρατήσεις, οι οποίοι καλούνται από τον επίσημο ιστότοπο του PLF “να αναπροσαρμόσουν το ταξίδι τους”. Η κυβέρνηση καθημερινά καταστρέφει τον τουρισμό της Χαλκιδικής”.

Πηγή: thestival.gr