Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν η πρωταθλήτρια κολύμβησης, Τόνια Μαχαίρα, ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης και ο ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, για τη διαφθορά που ενυπάρχει στο χώρο του αθλητισμού και για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν νομικά οι καταγγελίες αθλητών και αθλητριών εις βάρος παραγόντων διαφόρων ομοσπονδιών.

Η κυρία Μαχαίρα, μίλησε για τη δική της εμπειρία ενώ ήταν αθλήτρια της κολύμβησης, σύμφωνα με την οποία δυσφημίστηκε από την ομοσπονδία της με αποτέλεσμα να μπει τέλος στην καριέρα της ως πρωταθλήτρια κολύμβησης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και ενώ είχε πιάσει τα όρια, δυσφημίστηκε από την ομοσπονδία της και αποκλείστηκε από τους Αγώνες. Καθόλη τη διάρκεια των 15 χρόνων που ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό τα μέλη της διοίκησης ήταν ίδια και παραμένουν έως σήμερα.

«Αν είσαι με το μέρος τους θα σε βοηθήσουν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τα πράγματα είναι τραγικά αλλά κανείς δεν ασχολείται».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, ο οποίος ανέλαβε και την υπόθεσή της, η κυρία Μαχαίρα δικαιώθηκε και αποζημιώθηκε αδρά για ηθική βλάβη έπειτα από οκτώ χρόνια.

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέζος υποστήριξε πως για την περίπτωση της κυρίας Μπεκατώρου, το αδίκημα έχει παραγραφεί καθώς έχουν παρέλθει τα χρόνια, επομένως ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά.

Για αντίστοιχες όμως καταγγελίες, προσβολής γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας, όπου δεν έχει παρέλθει ο χρόνος, η δίωξη μπορεί να είναι από 10 έως 15 χρόνια.

Τόνισε ότι η προσφορά της κυρίας Μπεκατώρου είναι ότι έσπασε το φράγμα της σιωπής και ότι άνοιξε ένας δρόμος πολύ σημαντικός.

Πηγή: madata.gr