Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε κατάστημα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη οδό Ωραιοκάστρου στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του, το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου Σκλαβενίτης στη Βόρεια Ελλάδα “παρά τις εκκλήσεις μας για προληπτική καραντίνα όλου του προσωπικού στο κατάστημα που εμφανίστηκε το 1ο κρούσμα, η εταιρεία, επικαλούμενη τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προχώρησε σε καραντίνα μέρους μόνο των εκεί συναδέλφων. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα εντοπίστηκε 2ο κρούσμα, ευτυχώς χωρίς συμπτώματα“.

Το Σωματείο ζητά την λήψη μέτρων με σκοπό την αποτροπή νέων κρουσμάτων και την προστασία των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου Σκλαβενίτης στη Βόρεια Ελλάδα:

«Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις μας για προληπτική καραντίνα όλου του προσωπικού στο κατάστημα που εμφανίστηκε το 1ο κρούσμα, η εταιρεία, επικαλούμενη τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προχώρησε σε καραντίνα μέρους μόνο των εκεί συναδέλφων. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα εντοπίστηκε 2ο κρούσμα, ευτυχώς χωρίς συμπτώματα.

Όλοι οι συνάδελφοι του καταστήματος τέθηκαν επιτέλους σε καραντίνα, μετά και από την αποφασιστική πίεση του Σωματείου. Η εταιρεία δήλωσε ότι πλέον θα λειτουργήσει το μαγαζί με διαφορετικό προσωπικό ενώ οι συνάδελφοι δε θα χάσουν τις αποδοχές τους για το προσεχές διάστημα, όπως από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε.

Από την πλευρά μας κάνουμε σαφές ότι δε θα σταματήσουμε να πιέζουμε την Εταιρεία, όπως και τις κρατικές αρχές, να πάψουν να «οχυρώνονται» πίσω από «πρωτόκολλα» και άλλες προτεραιότητες και να βάλουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο επίκεντρο. Χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς συμβιβασμούς.

Το Σωματείο για άλλη μια φορά ζητά την έγκαιρη και αποφασιστική λήψη μέτρων με σκοπό την αποτροπή νέων κρουσμάτων, και την προστασια των εργαζομένων, των οικογενειών τους και κατ’ επέκταση του καταναλωτικού κοινού. Από εδώ και στο εξής:

• Να τίθεται άμεσα σε καραντίνα δύο εβδομάδων το σύνολο των εργαζομένων των καταστημάτων με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• Να πραγματοποιηθούνται, με έξοδα της εταιρείας, τεστ για τον ιό σε όλο το προσωπικό των εν λόγω καταστημάτων
• Να διεξάγονται, όσο διαρκεί η πανδημία, δειγματοληπτικοί περιοδικοί έλεγχοι με ευθύνη και έξοδα της εταιρείας και στο υπόλοιπο προσωπικό πανελλαδικά
• Για όσο διάστημα διαρκεί η απουσία απ’ τη δουλειά των συναδέλφων που τίθενται
σε καραντίνα να διασφαλίζονται πλήρως οι αποδοχές
• Έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όλους
• Πλήρης απολύμανση με ειδικά συνεργεία των καταστημάτων που εκτίθενται στον ιό

Καλη δύναμη στους συναδέλφους και να επιστρέψουν όλοι γεροί και υγιείς!

Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Πάνω απ’ όλα η υγεία των εργαζομένων!».

Φωτογραφία: Intime

Πηγή: thestival.gr