Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία δειγματοληπτικών ελέγχων για κορωνοϊό σε υπαλλήλους του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και στο αμαξοστάσιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από το πρωί και θα συνεχιστεί και αύριο, καθώς υπάλληλος στο τμήμα καυσίμων του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται στον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ο άνδρας νοσηλεύεται προληπτικά σε νοσοκομείο της πόλης, ενώ ένα άτομο, το οποίο, παρ’ ότι δεν έχει εμφανίσει σχετικά συμπτώματα, στο πλαίσιο των πρωτοκόλλων που ενεργοποιούνται επίσης εξαιρέθηκε από την υπηρεσία του και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

elegxos2.jpg

Από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα ληφθούν δείγματα από 200 υπαλλήλους, ενώ από το Αμαξοστάσιο άλλα τόσα.

Για μια δύσκολη διαδικασία σε ότι αφορά στους ελέγχους έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, διευκρινίζοντας πως αυτό συμβαίνει καθώς κάποιοι υπάλληλοι είναι σε άδεια.

Παράλληλα τόνισε πως μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού, η αντίδραση του δήμου ήταν άμεση.

“Για πρώτη φορά τα συνεργεία του ΕΟΔΥ παίρνουν δειγματοληπτικά από το προσωπικό μας. Ξεκινήσαμε, ήμασταν άμεσοι, δεν είχαμε την πρώτη περίοδο κανένα κρούσμα, τώρα μας προέκυψαν δύο κρούσματα, τα οποία τα αντιμετωπίσαμε άμεσα παρόλο που δεν ήταν μέσα από την υπηρεσία, προήλθαν απ΄έξω, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα και με σοβαρότητα. Με την άμεση αντίδραση του δημάρχου και του δήμου κινητοποιήθηκε ο Οργανισμός και ήρθε σε 1,5 με δύο ώρες και ξεκινήσαμε δειγματοληψίες από όλους τους υπαλλήλους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεϊμπέκης και πρόσθεσε πως “ελπίζουμε ότι θα περιοριστεί και θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερα”.

elegxos3.jpg

Ο κ. Ζεϊμπέκης έκανε επίσης λόγο για υπεύθυνη στάση των δύο υπαλλήλων, αφού όπως είπε, ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημειώνεται πως χθες το βράδυ έγινε απολύμανση στις εγκαταστάσεις, κάτι το οποίο θα επαναληφθεί και σήμερα στις 14:30.

Πηγή: thestival.gr