Η εικόνα βασανισμού ενός ζώου από άνθρωπο προκαλεί από μόνη της αποτροπιασμό και όταν γίνεται αντιληπτή θα πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά.

Έτσι, σοκ και οργή προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο που απεικονίζει τον δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στην ιππασία, σερ Μαρκ Τοντ, να μαστιγώνει ένα άλογο «δέκα φορές με ένα κλαδί».

Το βίντεο, που φέρεται να έχει τραβηχτεί πριν από δύο χρόνια, έκανε το γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον χρυσό Ολυμπιονίκη να κτυπά ξανά και ξανά το ζώο.

 Όπως ήταν φυσικό ο σερ Μαρκ Τοντ τέθηκε άμεσα σε προσωρινή αναστολή από την Βρετανική Αρχή Ιππασίας (ΒΗΑ).Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Βρετανική Αρχή Ιππασίας (ΒΗΑ) απαγόρευσε στον κορυφαίο Νεοζηλανδό αθλητή να αγωνιστεί μετά το ντροπιαστικό βίντεο που τον δείχνει να χτυπάει το άλογο προκειμένου να το αναγκάσει να υπερπηδήσει ένα υδάτινο εμπόδιο.

Ο σερ Μαρκ Τοντ που έγινε και προπονητής, ζήτησε, όπως είπε, συγγνώμη από το άλογο και όλους τους εμπλεκόμενους για τις πράξεις του.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Βρετανικής Αρχής Ιππασίας, δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε αγώνες. Ο 65χρονος θεωρείται κορυφαίος αθλητής του ιππικού τριάθλου.

 
Ο Νεοζηλανδός ιππέας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό, σε δύο συνεχείς διοργανώσεις, το 1984 και το 1988.

Πηγή: madata.gr