Για την πρόθεσή του να παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μίλησε το πρωί της Παρασκευής (13/1) ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο πρώτος «γαλάζιος» που έσπευσε να ανακοινώσει δημοσίως μια τέτοια απόφαση.

«Θεωρώ ότι θα μπορούσε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους όπως είπε ο κ. Σαμαράς και όπως είπε και ο κ. Κούβελος», τόνισε ο κ. Χρυσομάλλης στον ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μιλώντας για τον τέως βασιλιά, ο ίδιος σημείωσε ότι «υπήρξε ένας άνθρωπος που κρίθηκε από τον ελληνικό λαό, δεν νομίζω ότι κανείς αυτή τη στιγμή θέλει να μιλήσει για βασιλεία και αυτή η συζήτηση που προσπαθεί να γίνει είναι λάθος. Νομίζω ότι η συζήτηση όπως πάει να γίνει γίνεται και μικρόψυχη και μίζερη».

«Θα πάω να ανάψω ένα κερί σε έναν άνθρωπο που έχει φέρει ένα μετάλλιο για τη χώρα και κάποτε υπήρξε αρχηγός του κράτους», υπογράμμισε ο κ. Χρυσομάλλης.

Τι είπε για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου
Όσον αφορά στην περιβόητη -αν όχι διαβόητη- γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από κορυφαίους συνταγματολόγους της χώρας, ο κ. Χρυσομάλλης ανέφερε:

«Δεν είμαι συνταγματολόγος από εκεί και πέρα ξέρω το νόμο που ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή και τον ψήφισα. Ο νόμος είναι σαφής, δεν μπορώ εγώ να πάω να ρωτήσω αν παρακολουθείται ο κ. Παπαδόπουλος ούτε εσείς μπορείτε να πάτε να ρωτήσετε αν παρακολουθείται ο κ. Χρυσομάλλης».

«Βάσει της νομοθεσίας στις νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ πηγαίνει χαρτί στην ανεξάρτητη αρχή που λέει ποια νούμερα παρακολουθούνται άρα το ξέρει, δεν μπορεί να το δημοσιοποιήσει υπάρχει τριμελής επιτροπή», πρόσθεσε.

Τέλος, σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι πιστεύει ότι «ολόκληρη η χώρα κρίνει και συγκρίνει εν όψει εκλογών και θα αποφασίσει. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους συμπατριώτες μου, πλέον δεν υπάρχει ψήφος δοκιμής ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και έχει πεπραγμένα, ο κ. Μητσοτάκης κυβέρνησε ο κόσμος συγκρίνει τι του έχει υποσχεθεί ο καθένας, τι έπραξε τελικά, σε τι συνθήκες το έπραξε και νομίζω ότι αυτό θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ψήφο των συμπατριωτών μου. Φυσικά σε αυτή στη σύγκριση η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης κερδίζει την πλειοψηφία των προτιμήσεων».

Πηγή: madata.gr