Το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας Νεανίδων στη Μπούντβα του Μαυροβουνίου περνάει στην ιστορία, τελικά, ως αυτό στο οποίο η Ελλάδα είχε την καλύτερη παρουσία της ιστορίας της. Επιτυχία που οφείλεται στις Αντωνία-Φιλίππα Γιαννακοπούλου και Βασιλική Σταυρίδου, οι οποίες κατάφεραν να κατακτήσουν το μετάλλιο. Το χρυσό η πρώτη, στην κατηγορία των 54 κιλών, το ασημένιο η δεύτερη στη δική της κατηγορία και το μέλλον τους μοιάζει ευοίωνο.

 
Η Γιαννακοπούλου αντιμετώπισε στον τελικό την Τουρκάλα Κεβσέρ Τουτουντσού και επικράτησε εύκολα με 5-0, χαρίζοντας στην ελληνική πυγμαχία το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! Μια πολύ μεγάλη, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, επιτυχία για τη Γιαννακοπούλου, η οποία πριν τρία χρόνια, στην αντίστοιχη διοργάνωση για Κορασίδες, είχε καταλάβει την 9η θέση.

   
Η Ελλάδα, όμως, έχει κι άλλο για να χαμογελάει. Και αυτός ο λόγος είναι το ασημένιο μετάλλιο της Σταυρίδου στη δική της κατηγορία. Η Ελληνίδα αντιμετώπισε τη Σουνίβα Χόφσταντ από τη Νορβηγία και ηττήθηκε με πτώση, χωρίς όμως αυτό να μειώνει σε κάτι την εξαιρετική παρουσία της.

https://www.newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr