Σάλο και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες σε παράσταση του γνωστού κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κωμικού αλλά και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο η τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη μαζί με την παρέα της ανέβηκε ενοχλημένη στη σκηνή την ώρα της παράστασης με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί.

 Η παράσταση διακόπηκε ενώ αργά το βράδυ ο Χριστόφορος Ζαραλίκος έκανε το παρακάτων tweet για το επεισόδιο.

 Στην χώρα που είσαι πρωθυπουργός @kmitsotakis
 μπαίνουν μπράβοι σε θέατρο για να σταματήσουν την παράσταση και τους πετάει έξω το κοινό. Δεν αντέχουμε τόσο φιλελευθερισμό πια

Παρέμβαση Οικονόμου
Το πρωτοφανές περιστατικό σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδικάζοντας το περιστατικό.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα δημοκρατίας

«Ζήτημα δημοκρατίας» χαρακτηρίζει την προστασία της πολιτιστικής δημιουργίας ο αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, στηλιτεύοντας τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ.

«Χθες, για άλλη μία φορά, η κοινή γνώμη παρακολούθησε εμβρόντητη να διακόπτεται παράσταση, επειδή δεν άρεσε σε κάποιους η σάτιρα του ηθοποιού και stand up comedian Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σάτιρα και η πολιτική κριτική στοχοποιούνται, αλλά είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται κατά την διάρκειά της μία παράσταση από «αγανακτισμένους πολίτες» και τηλεπερσόνες.

Αυτή την εποχή ο σύγχρονος πολιτισμός περνά βαθιά κρίση εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Πολιτισμού.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την παρεμποδίζει.

Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε την πολιτιστική δημιουργία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

ΚΚΕ: Σημάδι τεράστιας σήψης και αυταρχισμού

Το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για σημάδι τεράστιας σήψης και αυταρχισμού και κατηγορεί το Μαξίμου για ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Το σχόλιο αναφέρει: «Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

ΜέΡΑ25: Πάντα θα υπάρχει ένας Παναγιώταρος για τη βρώμικη δουλειά

Το σοβαρό περιστατικό σχολίασε και το ΜέΡΑ25 αναφέροντας: «Η προκλητική διακοπή παράστασης του #Ζαραλικος από αυτόκλητη ( ; ) ομάδα «υπερασπιστών Μαρινάκη» με επικεφαλής τηλεπερσόνα δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας Παναγιώταρος για τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της ΧΑ πόσο αναλώσιμοι είναι».

Πηγή: madata.gr