Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την Πόπη Τσαπανίδου ως εκπρόσωπο του κόμματος, ενόψει και των εκλογών, αλλά στη Ν.Δ. ακόμ να ψάχνονται για το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεκλογική της εκπροσώπηση.

Όπως είχε γράψει το «Π», το κυβερνών κόμμα σχεδιάζει μια «μεικτή» προσέγγιση στο ζήτημα, με ένα άτομο ν’ αναλάβει ως εκπρόσωπος (μάλλον θα είναι κομματικό στέλεχος και όχι κάποιος «απ’ έξω») και διάφορα στελέχη και υπουργοί να παρεμβαίνουν ανάλογα με το θέμα και τη συγκυρία.

Ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι το πρόσωπο αυτό ακόμα δεν έχει βρεθεί, όπερ σημαίνει ότι το βάρος της εκπροσώπησης συνεχίζει να πέφτει στον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος όμως θα είναι υποψήφιος Βουλευτής. Για να δούμε τι θα αποφασίσει τελικά ο Μητσοτάκης…

Μιλώντας για τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. θυμηθήκαμε και τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, του οποίου το όνομα «έπαιξε» δυνατά για τη θέση αυτή για κάποιο διάστημα, καθώς ο ίδιος φερόταν να μην είναι υποψήφιος στις Βουλευτικές εκλογές. Μπορεί, λοιπόν, ο Χαρδαλιάς να φαίνεται ότι δεν θα είναι εκπρόσωπος, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη συζήτησε με τον Μητσοτάκη σχετικά με το ρόλο που θα έχει στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υφυπουργός Άμυνας θα έχει ενεργό ρόλο στην οργάνωση των περιοδειών και των προεκλογικών συγκεντρώσεων της Ν.Δ., αλλά και λόγο στη σύνθεση των ψηφοδελτίων, τα οποία σταδιακά σχηματοποιούνται.

Για μετά; Ακόμα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο αν ο Χαρδαλιάς θα κινηθεί προς τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν θα βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ή -σε περίπτωση νίκης- θ’ αξιοποιηθεί εκ νέου σε κυβερνητικό πόστο.

Πηγή: topontiki.gr

Πηγή: madata.gr