Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξάγονται οι αγώνες στα ελληνικά γήπεδα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως προκύπτει από την τηλεδιάσκεψη που είχε το μεσημέρι της Τρίτης 28/4, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην τηλεδιάσκεψη πλην της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού, που συστάθηκε προ ημερών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπό τον συντονισμό του γγΑ, Γιώργου Μαυρωτά, πήραν μέρος και εκπρόσωποι των εξής φορέων: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, 48 Ομοσπονδίες, Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, Λίγκες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Ένωση Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Special Olympics, Σύνδεσμοι αθλητών ομαδικών αθλημάτων, Σύνδεσμοι προπονητών ομαδικών αθλημάτων, Διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων ανά την επικράτεια, ΔΕΑΒ

Στο 7ο και τελευταίο στάδιο ανοίγουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Ακόμη, καθυστερεί η επιστροφή στις προπονήσεις των ομαδικών αθλημάτων (πάει για μετά τις 20/5) ενώ από τις 4 Μαίου θα επιτρέπονται οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για τα ατομικά αθλήματα, με προτεραιότητα στους πρωταθλητές μας που είτε έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε την διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες. Σχετική λίστα ετοιμάζει η Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ και θα παραδοθεί στην ΓΓΑ για να ενημερωθούν οι αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε εξάλλου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα ανοίξουν στο 7ο και τελευταίο στάδιο των μέτρων, εντός του Ιουνίου. Ημερομηνία δεν έγινε γνωστή αλλά δεν θα είναι στις αρχές του μήνα.

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες και ειδικά της μεγάλης κατηγορίας έχουν κάνει αίτημα προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού για ατομικές προπονήσεις παικτών σε ανοιχτά γήπεδα, το οποίο εξετάζεται.

Πηγή: thestival.gr