Στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων με νέο μήνυμα κατά των στελεχών του ΕΦΚΑ επανήλθε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν για ένα μικρό ποσοστό συνταξιούχων οι οποίοι μπορεί να πάρουν κάτι παραπάνω να μπλοκάρει ολόκληρο το σύστημα . 

Παρουσιάζοντας την τροπολογία για την καταβολή ως έναντι αναλογικού αριθμού εθνικών συντάξεων με βάση τον χρόνο υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης ο κ. Χατζηδάκης είπε: “Προχωράμε μακριά από τις γραφειοκρατικές λογικές που ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια τους συνταξιούχους. Δεν μπορεί το κράτος να συμπεριφέρεται με αυτό το δεσποτικό και ανάλγητο τρόπο στους συνταξιούχους. Προβλέπουμε και μηχανισμό συμψηφισμού. Θέλετε για να μη μας ξεφύγει μία τρύπα στους υπολογισμούς να μην πάρουν οι άνθρωποι ένα ποσό και να μην κάνουν Πάσχα; Εγώ συνειδησιακά δεν το αντέχω και νομίζω κανείς δεν θα έπρεπε να το αντέχει. Δεν είναι συμπεριφορά κράτους που έχει στοιχειώδη ευαισθησία”.

Απαντώντας σε ερώτηση για συμμετοχή ιδιωτών στη διαδικασία έκδοσης συντάξεων ο Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για να χρησιμοποιηθούν εταιρείες και από τον ιδιωτικό τομέα που είναι ήδη μέσα στο σύστημα : “Τους συνταξιούχους τους ενδιαφέρει να πάρουν σύνταξη κι όχι με ποιο τρόπο” είπε. Καταλήγοντας ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι με υπουργική απόφαση θα δοθεί τρίμηνη παράταση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές επαγγελματιών από την εκκαθάριση ΕΦΚΑ 2017,2018 και 2019. 

Πηγή: madata.gr