Απεργία την Τετάρτη (16.06.2021) αποφάσισαν τα συνδικάτα, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καλείται να εγκρίνει την ίδια ημέρα η Βουλή. Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου, ενώ σχολίασε και την κινητοποίηση ενάντια των αλλαγών που φέρνει.

 Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι σέβεται την απεργία και το δικαίωμα σε αυτήν, σημειώνοντας ωστόσο, ότι λίγο έλειψε τα συνδικάτα να δημιουργήσουν πρόβλημα στις πανελλήνιες εξετάσεις, και εξαιρώντας τελικά τους εκπαιδευτικούς μετά τον σάλο!

Σε ό,τι αφορά αυτό καθαυτό το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καλείται να ψηφίσει την Τετάρτη (16.06.2021) ανήμερα της 24ωρης απεργίας η Βουλή, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, ενώ έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, να συμβάλει στη συμφιλίωση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής.

Επισήμανε ακόμη ότι «η αγορά εργασίας θα γίνει πιο σύγχρονη με το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας».

 Χατζηδάκης: Δολοφονία χαρακτήρων από τον ΣΥΡΙΖΑ 
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στον Alpha ο Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι εξαπολύουν ψεύδη για το νομοσχέδιο όπως οι διατάξεις για τις υπερωρίες που δήθεν θα είναι απλήρωτες, στοχοποιώντας τον ίδιο, στο πλαίσιο της τακτικής της «δολοφονίας χαρακτήρων».

 Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η βασικότερη αλλαγή, που συντελείται με το νομοσχέδιο, είναι η θέσπιση της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Όπως διευκρίνισε, κάθε εργαζόμενος θα μπορεί και από το κινητό του τηλέφωνο να καταγράφει πότε προσέρχεται στην εργασία του, πότε αποχωρεί και πόσες ώρες εργάζεται υπερωριακά. «Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπονται τα κόλπα των εργοδοτών οι οποίοι δεν τηρούν τον νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα ξεκινήσουμε από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες και τις τράπεζες και θα προχωρήσουμε» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: madata.gr