Για νομοσχέδιο το οποίο δίνει δύναμη στους εργαζομένους και αποτελεί μεταρρύθμιση που ωθεί την  Ελλάδα να μπει στον πυρήνα των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών» μίλησε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κλείνοντας την τριήμερη διαδικασία συζήτησης τουε ργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή. 

“Ηεφαρμογή του θα κρίνει άπαντες στην πράξη διαψεύδοντας τους επικριτές του” είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε «Κυριακή κοντή γιορτή. Θα φανεί ποιος έλεγε αλήθεια και ποιος ψέματα». Αναφερόμενος σε σειρά ευνοΙκών ρυθμίσεων για τους εργαζομένους ο κ. Χατζηδάκη επεσήμανε :
 
-οι πατεράδες με τη γέννηση του παιδιού θα παίρνουν άδεια πληρωμένη 14 μέρες

-και οι 2 γονείς άδεια πληρωμένη 2 μήνες από τον ΟΑΕΔ 

-οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ορίζουν τη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που μας άνοιξε το δρόμο με την οδηγία ο ΣΥΡΙΖΑ

-600.000 εργατοτεχνίτες θα παίρνουν την ίδια αποζημίωση με τους υπόλοιπους

-οι τηλεργαζόμενοι θα έχουν δικαίωμα αποσύνδεσης

-όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν προστατευτικό πλαίσιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας

-όλοι θα έχουν καλύτερα πρότυπα για την υγεία και ασφάλεια

-όσοι θέλουν θα κάνουν παραπάνω υπερωρίες και  θα βάζουν παραπάνω χρήματα στην τσέπη τους

«Κι όλα αυτά χάρη σε αυτό το κατάπτυστο κατά τα άλλα νομοσχέδιο», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. «Είμαστε το κόμμα τη Ευρώπης και το αποδεικνύουμε ακόμα μια φορά, ενώ εσείς δεν ξέρω από πού εμπνέεστε», πρόσθεσε καυτηριάζοντας την άρνηση της αντιπολίτευσης, ενώ ευχαρίστησε όσους του άσκησαν κριτική σεβόμενοι τον πολιτικό πολιτισμό και αποφεύγοντας την καταφυγή σε ύβρεις.

Πηγή: madata.gr