Αποκαλύψεις για το Καφέ της Χαράς, το νέο σίριαλ που έχει στα σκαριά και συζητά με τον ΑΝΤ1, αλλά και για τα θεατρικά του σχέδια με το έργο “Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός” κάνει στο zappit.gr ο γνωστός ηθοποιός και πετυχημένος σεναριογράφος Χάρης Ρώμας.

Όπως αναφέρει στην συνέντευξη του στον Θάνο Μακρογαμβράκη, το διάστημα της καραντίνας ήταν για εκείνον, από μια πλευρά, ευεργετικό, καθώς κατάφερε μαζί με την Άννα Χατζησοφιά να προχωρήσει κι άλλο την ιστορία του πετυχημένου σίριαλ, που όπως προβλέπεται θα κάνει πρεμιέρα με το νέο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού:

“Το διάστημα της καραντίνας το πέρασα όσο πιο δημιουργικά μπορούσα διότι βρήκα την ευκαιρία να γράψω για το “Καφέ της Χαράς”. Αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός θα έπρεπε να εφεύρω κάτι γιατί υπήρχε πρόβλημα με τα σενάρια και τον χρόνο. Τελικά καταφέραμε με την Άννα Χατζησοφιά να γράψουμε 10 επεισόδια για την επόμενη σεζόν και μάλιστα χειροποίητα, από την στιγμή που δεν υπάρχει πίσω μας ομάδα συγγραφέων. Αν κάνω ένα καινούργιο σήριαλ, το οποίο το κανάλι μου έχει ζητήσει και θέλει να το κάνω, τότε θα υπάρχει και ομάδα συγγραφέων δίπλα μας. Ίσως δοκιμάσουμε κάτι μεγαλύτερο”.

Οι νέες περιπέτειες τον ηρώων του “Καφέ της Χαράς” έχουν απασχολήσει όπως εξηγεί ο Χάρης Ρώμας μέχρι και την Περιφέρεια Αττικής που ως τομοέρχης πολιτισμού σε μια πρόσφατη τηλεδιάσκεψη δέχτηκε συγκεκριμένη ερώτηση:

“Mε ρωτούν συνεχώς για το “Καφέ της Χαράς” ακόμα και από την Περιφέρεια. Σε μια τηλεδιάσκεψη με ρώτησε ο Γιάννης Σγουρός, αν θα πεθάνει κάποιος στο σήριαλ και ξεσπάσαμε όλοι στα γέλια. Εμείς αυτό το διάστημα, μέσα σ όλα κάνουμε το “Καφέ της Χαράς” και αισθανόμαστε μεγάλη χαρά, όλοι μας. Εξαιτίας του κορονοϊού σταμάτησε η προβολή, ωστόσο με τη νέα σεζόν θα ξεκινήσουμε με την αρχή σχεδόν του νέου προγράμματος του σταθμού και θα ολοκληρώσουμε σύμφωνα με τον σχεδιασμό τον Ιούνιο του 2021. Θα μπει η Σοφία Μουτίδου, η Ρένια Λουιζίδου σε πιο στάνταρ συνεργασία, έχουμε ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα μαζί της. Συνεργάζομαι με νέους ηθοποιούς και το ευχαριστιέμαι που μου δίνεται η ευκαιρία αυτή. Έχω βάλει στόχο όσο είμαι στο χώρο να βγάλω όσο μπορώ περισσότερους καλούς ηθοποιούς από την στιγμή που έχω την δυνατότητα και την δύναμη να το κάνω”.

Από την αγάπη μάλιστα που απλόχερα μοιράζει στις συνεργασίες του και στα νέα παιδιά, πολλοί των ρωτούν γιατί δεν απέκτησε ένα δικό του παιδί:

“Είμαι πατέρας στις συνεργασίες μου και μου αρέσει αυτό. Μάλιστα από την αγάπη αυτή που δείχνω, πολλοί αναρωτιούνται πως δεν έκανα παιδιά, αλλά για μένα δεν λείπει από το ζωή μου ένα παιδί. Είναι γεμάτη η ζωή μου σε όλους τους τομείς. Ακόμα και στον ερωτά για να παραμένει η σχέση δυνατή και η αγάπη ατόφια, θέλει δουλειά δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Είμαι καλά πραγματικά και ελπίζω η περίοδος αυτή της ζωής μου προσωπικά και επαγγελματικά να κρατήσει”.

Αναφορικά με την διαχρονικότητα τόσο του σήριαλ “Κωνσταντίνου και Ελένης” όσο και του “Καφέ της Χαράς” που θεωρούνται οι ναυαρχίδες των σεναρίων που έχει υπογράψει εξηγεί “Η διαχρονικότητα των σίριαλ είναι μια δικαίωση για μένα. Φυσικά και δεν πρόκειται να γίνω ποτέ Ευριπίδης και Σοφοκλής για να περάσω μέσα στις χιλιετίες, αλλά έχω χορτάσει από αυτό. Έχω την εντύπωση ότι θα μπορέσω να κάνω επιπλέον κατάθεση έργου”.

Αλήθεια ο Χάρης Ρώμας έχει δει ποτέ “Άγριες Μέλισσες” ;

“Έχω δει “Άγριες Μέλισσες” όχι όμως όσο θα ήθελα. Μου αρέσει η εικόνα του και το παίξιμο των ηθοποιών, απλά θέλει προσοχή όπως όλα. Με κάποιους από τους ηθοποιούς μάλιστα θα ήθελα στο μέλλον να συνεργαστώ μαζί τους. Η Μαρία Κίτσου είναι εξαιρετική ηθοποιός, η Θεοφανία Παπαθωμά είναι θαυμάσια, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Λεωνίδας Κακούρης, η Κάτια Δανδουλάκη τι να πεις, ο, τι καλύτερο έχει συγκεντρωθεί στο σήριαλ αυτό η αλήθεια είναι αυτή”.

Η φθορά του χρόνου και ο θάνατος:

“Έχω εξοικειωθεί με το χρόνο και θεωρώ πως έχω μια καλή σχέση μαζί του. Δεν με φοβίζει ή τουλάχιστον αποφεύγω να με φοβίζει. Ο μεγαλύτερος ανθρώπινος φόβος είναι ο φόβος του θανάτου. Ο Ίρβιν Γιάλομ ο Αμερικανός ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας στο βιβλίο του “Πλάσματα μιας μέρας” λέει χαρακτηριστικά πως όλος ο φόβος των ανθρώπων από την ηλικία των 6, 7, 8 ετών, όπου συνειδητοποιούν πως υπάρχει αυτή η απώλεια, είναι ο φόβος του θανάτου και πως όλη η προσπάθεια που κάνεις στη ζωή σου είναι να ξορκίσεις αυτόν τον φόβο. Εκεί φαίνεται και πόσο ωριμάζει ένας άνθρωπος, αλλά και πόσο αξιοποιεί τον χρόνο του στη γη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εγώ έχω εξοικειωθεί και με την ιδέα της φθοράς του χρόνου, γι αυτό προσπαθώ χωρίς άγχος να διατηρώ μια σωστά αισθητικά εμφάνιση. Είναι και κομμάτι της δουλειάς μου αυτό”.

Τα θεατρικά σχέδια και το στοίχημα με το έργο “Ο Κλέαρχος, η Μάρινα και ο κοντός”:

“Ανεβάζουμε στο θέατρο “Αλάμπρα” τον “Κλέαρχο, την Μαρίνα και τον κοντό” τον ερχόμενο Οκτώβριο. Έχουμε φτιάξει μια ωραία παράσταση πάνω στο σπουδαίο έργο των Τσιφόρου – Γιαννακόπουλου με κάποιες μικρές αλλαγές, ώστε να αποφύγουμε την ταύτιση με το κλασσικό έργο που όλοι αγαπήσαμε. Στόχος μου είναι να παρουσιάσουμε μια άλλη οπτική που θα αρέσει στον κόσμο. Ξεκινήσαμε την πρώτη ανάγνωση και θα έχουμε το χρόνο να το ετοιμάσουμε όπως πρέπει. Το θέατρο “Αλάμπρα” είναι ένα υπέροχο θέατρο και μάλιστα Covid free γιατί έχει το φοβερό αυτό σύστημα εξαερισμού που μόνο 4 με 5 θέατρα αυτή την στιγμή το διαθέτουν μαζί με το “Εθνικό Θέατρο” και το “Μέγαρο Μουσικής” στην Ελλάδα, που δεν ανακυκλώνουν εσωτερικό αλλά εξωτερικό αέρα. Θα τοποθετήσουμε μέχρι και θερμομετρική πύλη, ώστε περνώντας κάποιος να ξέρουμε την θερμοκρασία του. Το κάνουμε τόσο προσεκτικά όσο αξίζει σ έναν πρώην γιατρό όπως είμαι εγώ”.

Πηγή: zappit.gr

Πηγή: thestival.gr