Τον απολαμβάνουμε στην κωμική σειρά του ALPHA «Έλα στη Θέση μου» να υποδύεται τον Θοδωρή.

Ο λόγος για τον Χάρη Γρηγορόπουλο, ο οποίος μίλησε για το μέλλον της σειράς, για τις νέες συνθήκες εργασίας λόγω κορονοϊού καθώς και για το πώς βιώνει τη τρέχουσα κατάσταση εν μέσω πανδημίας.

Σε τι βαθμό άλλαζαν οι συνθήκες γυρισμάτων τώρα που προέκυψε ο κορονοϊός;

«Κάνουμε λιγότερες ώρες γυρίσματος, προσπαθούμε να κρατάμε τις αποστάσεις, απολυμαίνουμε συνέχεια τα χέρια μας με αντισηπτικά. Πριν αρχίσουν τα γυρίσματα κάναμε όλοι το τεστ του κορονοϊού. Ευτυχώς βγήκαμε όλοι αρνητικοί. Σε λίγο καιρό θα το επαναλάβουμε».

Αυτό που ζούμε είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πώς βιώνετε αυτή την κατάσταση;

«Είναι όντως κάτι πρωτόγνωρο για όλο τον πλανήτη. Μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό αλλά ελπίζω να τελειώσει σύντομα. Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που πέρασαν καλά στην καραντίνα. Γιατί όντας σπιτόγατος, δεν με χάλασε που έμεινα σπίτι. Δεν ήταν σαν τιμωρία που έμεινα μέσα. Το δέχτηκα και το ακολούθησα με μεγάλη ωριμότητα. Δεν με χάλασε αυτό, με χάλασε η ανησυχία που είχα για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Από την άλλη, νομίζω ότι φερθήκαμε αρκετά ώριμα ως λαός και βρεθήκαμε να είμαστε από τις χώρες στις οποίες ο ιός είχε αρκετά μικρή μεταδοτικότητα και μειώσαμε τη διασπορά. Τα πήγαμε πολύ καλά!»

Τα άτομα που εργάζονται στον κλάδο του Πολιτισμού πλήττονται κατ’ αρχήν. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτό;

«Το επάγγελμά μας ήταν από αυτά που χτυπήθηκαν περισσότερο, γιατί εμείς τη δουλειά μας τη δείχνουμε σε συγκεντρωμένους ανθρώπους, κάτι που απαγορεύτηκε. Όσοι έχουμε μια σειρά στην τηλεόραση στην οποία συμμετέχουμε, είμαστε τυχεροί. Αλλά πιστεύω ότι και το θέατρο θα πάρει εμπρός σιγά-σιγά. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό».

Νιώσατε αυτόν τον φόβο τού να μην έρχεστε σε επαφή με τους ανθρώπους;

«Ναι, το ένιωσα. Να προσπαθώ να έχω μεγαλύτερη απόσταση από τον συνάνθρωπο. Είναι πολύ άσχημο αυτό που μας συνέβη. Χτύπησε ακριβώς εκεί, στην ανθρώπινη επαφή. Είναι πρωτόγνωρο,κάτι σαν εφιάλτης, ένας αόρατος εχθρός. Πιστεύω, όμως, ότι τέτοια εποχή του χρόνου θα έχουμε ξεμπερδέψει με αυτό».

Εσείς ανήκετε και σε μία οικογένεια όπου και η σύζυγός σας εργάζεται σε αυτόν τον κλάδο. Πόσο διαχειρίσιμη είναι αυτή η συγκυρία;

«Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ευτυχώς και η σύζυγός μου έχει δουλειά στην τηλεόραση. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια με δύο παιδιά και έξι κατοικίδια. Και ο κίνδυνος να φέρει κάποιος τον ιό απέξω είναι μεγαλύτερος σε εμάς. Αλλά είμαστε εντάξει. Το αντιμετωπίσαμε και το αντιμετωπίζουμε όλοι με μεγάλη ωριμότητα», λέει ο ηθοποιός στο Mytv.

Πηγή: thestival.gr