Συκοφαντικό χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ο Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για αθλιότητες σε βάρος του. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σε δήλωση που εξέδωσε, τονίζει ότι θα καταθέσει αγωγή και μήνυση.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Με εντολή Χαρδαλιά μπήκαν ασθενείς στη χώρα» και προς αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνω τα εξής:

Πρόκειται για συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος μου προσωπικά και με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στην Πολιτική Προστασία. Ως εκ τούτου, άμεσα καταθέτω αφενός μεν αγωγή για τα όσα ψευδώς αναφέρονται για εμένα σε αυτό, αφετέρου δε μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων, ώστε η υπογράφουσα δημοσιογράφος και η σύνταξη της εφημερίδας να προσκομίσουν τα στοιχεία που διατείνονται ότι έχουν και να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες άλλων εμπλεκόμενων προσώπων.

Ως προς την ουσία του ζητήματος, επισημαίνω ότι ουδέποτε ενημερώθηκα προσωπικά ή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων – συνοδών της ομάδας μπάσκετ Fenerbahce με πυρετό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
 

Η ομάδα Fenerbahce αφίχθη στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου 2020 με ειδική πτήση charter και όλα τα μέλη της οδηγήθηκαν στον καθορισμένο χώρο υποδοχής του αεροδρομίου, όπου πραγματοποιήθηκε ο σχετικός έλεγχος των απαιτούμενων για την είσοδό τους στη χώρα εγγράφων κατά την προβλεπόμενη διαδικασία (PCR test 72 ωρών και PLF) και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Euroleague και της FIBA. Σημειωτέον ότι για όλες τις αφίξεις στη χώρα δεν προβλέπεται και δεν υπάρχει διαδικασία θερμομέτρησης.
Η μόνη εμπλοκή της Πολιτικής Προστασίας αφορά στην έγκριση του αιτήματος της ομάδας του Παναθηναϊκού και της αεροπορικής εταιρείας FreeBird για κατ’ εξαίρεση έγκριση της εισόδου της Fenerbahce στη χώρα που υπεβλήθη στις 8 Οκτωβρίου 2020, εξαιτίας της απαγόρευσης πτήσεων από Τουρκία προς Ελλάδα την περίοδο εκείνη και η οποία δόθηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις υποχρεώσεις προς Euroleague και της FIBA.

Τέλος, την αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και στα όρια της εμμονικής ιδεοληψίας δημοσιογραφική συμπεριφορά της συντάκτου του εν λόγω δημοσιεύματος που δεν ζήτησε καν την άποψή μου και τη θέση μου για την κατάπτυστη και συκοφαντική προς το πρόσωπό μου εκ μέρους της έωλη και ανυπόστατη καταγγελία, την αφήνω στην κρίση των συναδέλφων της δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΑ, αλλά και όλων εκείνων που επικαλούνται κατά το δοκούν και ψευδεπίγραφα τη δημοκρατία, αλλά κλείνουν τα μάτια τους σε φασιστικής λογικής επιλογές στοχοποίησης προσώπων για λόγους μικροπολιτικού οφέλους”.

Το δημοσίευμα

 

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, το περιστατικό συνέβη στις 22 Οκτωβρίου 2020, δύο εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση επιβολής σκληρού lockdown από την κυβέρνηση και ενώ ήδη εφαρμόζονταν αυστηρότατα μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Η εφημερίδα δημοσιοποιεί και μια σειρά μηνυμάτων ανάμεσα στον αρμόδιο Αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.- Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.

 
– Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.

– Αξιωματικός: Σίγουρα;

– Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό τηλέφωνο 
Ο επικεφαλής φαίνεται να επικαλείται τον πολιτικό προϊστάμενό του και γενικό συντονιστή της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα, τον κ. Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει εντολή να αγνοηθεί το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα σε τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Ο επικεφαλής δίνει εντολή να περάσει η αποστολή, παρά τις προσπάθειες του αρμοδίου άνδρα της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στον έλεγχο.

– Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις- Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.

– Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.

– Πυροσβέστης: ΟΚ.

– Επικεφαλής: Τελείωνε… μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.

– Πυροσβέστης: ΟΚ.

– Επικεφαλής: Πακιστάν ρε…

Το τελευταίο στιγμιότυπο είναι η εντολή του Αξιωματικού προς τα κατώτερα όργανα να επιτρέψουν την είσοδο.

– Αξιωματικός: Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Έχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μην μας μπλέξουν.

Στις 22 Οκτωβρίου 2020 η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του ΠΑΟ πανηγύρισε το ίδιο βράδυ τη νίκη της με 82-68. Πέντε ημέρες μετά εμφανίζεται, όπως επισημαίνει η “ΕΦ.ΣΥΝ”, το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώνεται και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Για τον λόγο αυτόν αναβλήθηκε την ίδια ημέρα το παιχνίδι της ΚΑΕ ΠΑΟ με τη Ζενίτ.

Πηγή: madata.gr