Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στην παραλία του Ναυπλίου και στο μαγαζί ενός επιχειρηματία μαζεύτηκε περισσότερος κόσμος από αυτόν που επιτρέπεται λόγω κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί το πρόστιμο που αντιστοιχεί στην παράβαση αυτή.

Ο επιχειρηματίας, όπως αναφέρει το argolidatv, δεν αντέδρασε πολύ ψύχραιμα στο άκουσμα του ποσού που θα πρέπει να καταβάλλει. Μόλις έμαθε ότι θα κλείσει για λίγες μέρες το μαγαζί του και ότι θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο, πήρε φόρα και πήδηξε μέσα στη θάλασσα, μπροστά από το κατάστημά του.

Δήλωση για το συμβάν έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας από την Αργολίδα, όπου παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Νεας Επίδαύρου.

“Δεν είναι αστείο το θέμα του κορωνοϊού, πρέπει να γίνει αντιληπτό αυτό. Είναι κάτι παγκόσμιο το οποίο όλοι αυτοί που με περίσσια ευκολία βγαίνουν και κάνουν αναλύσεις για το αν υπάρχει ο ιός ή όχι αν μη τι άλλο διακινδυνεύουν τη δημόσια υγεία.

Η απάντησή μας αυτή τη στιγμή στο μεγάλο ζήτημα που υπάρχει, που συνοδεύεται από το εύλογο άνοιγμα στην οικονομία και στον τουρισμό είναι μία: αν μπορέσουμε για τις επόμενες 15 μέρες ο καθένας να κάνει χρήση της μάσκας και των αποστάσεων, είναι το απόλυτο lockdown και η απάντηση απέναντι στον κορωνοϊό. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφίες. Τα μέτρα υπάρχουν χρειάζεται να τα τηρήσουμε. 15 μέρες, για να βγούμε νικητές και από αυτήν τη φάση”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Πηγή: thestival.gr