“Τόσο στις περιπτώσεις των δύο οικογενειών από τη Ρουμανία, όσο και σε κάθε περίπτωση που εντοπίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού, ακολουθούνται πιστά τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα”, τόνισε μιλώντας στο ekriti.gr, o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και το γεγονός της ελλιπούς ενημέρωσης που παρατηρείται σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως “όλα γίνονται με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, να μην ανησυχεί ο κόσμος, όλοι μας πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς, που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση”.

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, σε σχέση με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Όπως έχει ήδη αποφασιστεί, οι έλεγχοι θα ενταθούν, ενώ προτεραιότητα θα δοθείς στους στους χώρους, – ανοιχτούς και κλειστούς – όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός. Οι έλεγχοι θα σχεδιάζονται από το συντονιστικό επιχειρησιακό όργανο που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα παρέχει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο κοινό επιχειρησιακό κέντρο, όπου εκπροσωπούνται όλοι οι φορείς (ΕΛΑΣ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Εθνικη Αρχή Διαφάνειας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή) που συμμετέχουν στην ελεγκτική διαδικασία, θα προστεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε Περιφέρεια και από τους μεγάλους ή παραλιακούς Δήμους της χώρας, ώστε να υπάρξει απόλυτος συντονισμός των ελέγχων και καλύτερη κατανομή των δυνάμεων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Πηγή: thestival.gr