Σε κόλαση μετατράπηκε η Βουλή όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην παράταξη των Κολοκοτρωναίων και του Βελουχιώτη, ενώ η ΝΔ σε εκείνη «των κοτζαμπάσηδων, των Τσολάκογλου, των χουντικών». «Αυτά τα δυο στρατόπεδα είναι που συγκρούονται μέχρι σήμερα», σημείωσε ο πρώην υπουργός, προκαλώντας χάος στην Ολομέλεια.

Ο Θάνος Πλεύρης, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αφού τόνισε ότι δεν ανέχεται η παράταξή του όσα είπε ο Πολάκη, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν τον εκφράζουν. «Δεν θα ανεχθούμε αυτή τη λάσπη από εσάς. Μάθετε ότι είστε η παράταξη που έβλαψε περισσότερο από όλες τον τόπο και τη δημοκρατία στα τέσσερα χρόνια άθλιας διακυβέρνησης σας», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό να επανέρχεται δριμύτερος.  Χαρακτήρισε «γουρούνια» όσους στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής και σήμερα το παίζουν δημοκράτες, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, για να προσθέσει ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα είπε από το βήμα της Βουλής.

Τον λόγο έλαβε ο προεδρεύων της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου σχολιάζοντας ότι ο κ. Πολάκης θα πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που ταυτίζονται μαζί του πως η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή η οποία άμβλυνε τις συνέπειες ενός εμφυλίου, που πήρε τις σωστές για τη χώρα αποφάσεις κατά το παρελθόν και διατήρησε ανέπαφες τις αρχές του διαφωτισμού. «Τα ηγετικά της στελέχη πολέμησαν όσο λίγοι τη δικτατορία και το σύνταγμα του Καραμανλή. Να είναι προσεκτικοί όσοι μιλούν για τη Νέα Δημοκρατία και ο Πολάκης και όσοι ταυτίζεστε μαζί του», είπε ενώ ο Θ. Πλεύρης προσέθεσε πως «Μετά τον εμφύλιο σπαραγμό αυτή η ΝΔ έθεσε τις βάσεις για να έχουμε τη Δημοκρατία που έχουμε».

ΝΔ για Πολάκη: Ο Τσίπρας έστειλε στη Βουλή το «δεύτερο εγώ» του 

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή όσα είπε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής. Η κυβερνώσα παράταξη υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε σήμερα να στείλει στη Βουλή το “δεύτερο εγώ του” για να συκοφαντήσει και να δυναμιτίσει τη συζήτηση, ώστε να μην ακούσει κανείς την αλήθεια για το ρόλο του κ. Παππά σε αυτή τη τόσο σημαντική υπόθεση που μέσω της Δικαιοσύνης ήρθε στη Βουλή. Προσθέτει, δε, ότι ο κ. Πολάκης ξεπέρασε σε χυδαιότητα ακόμη και τον γνωστό εαυτό του και αναφέρει ότι ο πρώην Υπουργός σε ένα «εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα μίσους παρουσίασε την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ως το κόμμα των μαυραγοριτών και των δωσίλογων. 

«Οι χυδαιότητες Πολάκη μόνο ντροπή αποτελούν για το Κοινοβούλιο», συμπληρώνει η ΝΔ και τονίζει πως αν ο κ. Τσίπρας δεν αποκηρύξει δημόσια τα όσα εκστόμισε σήμερα ο συνεργάτης του, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι το πραγματικό πρόσωπό του. «Ότι λέει όσα δεν θέλει να εκστομίσει ο ίδιος κι ότι είναι ένας Πολάκης χωρίς μουστάκι.  

Ό,τι και να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι. Η δυσώδης αυτή υπόθεση θα ερευνηθεί μέχρι το τέλος», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ. 

Πηγή: madata.gr