Ζημιές στην οροφή του 2ου Δημοτικού Σχολείου των Νέων Μουδανιών, στη Χαλκιδική, προκάλεσαν άγνωστοι, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ελεύθερη πρόσβαση στον προαύλιο χώρο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας της πόλης.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και όπως αναφέρει το halkidikifocus.gr, υπήρξε σχετική ενημέρωση από τον διευθυντή της εκπαιδευτική μονάδας ότι ομάδα εξωσχολικών μπήκε στον προαύλιο χώρο και αφού σκαρφάλωσε στην ταράτσα, ξεκόλλησε μεγάλα κομμάτια από μάρμαρο.

VANDALOI.jpg

VANDALOII.jpg

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η ομάδα αυτή τα πέταξε κάτω με αποτέλεσμα να σπάσουν, αλλά και με κίνδυνο να τραυματίσουν άσχημα όσους βρισκόταν στο γύρω χώρο. Επίσης κατέστρεψαν κεραμίδια από την μια μεριά της ταράτσας.

“Θεωρούμε απαράδεκτες και επικίνδυνες τέτοιου είδους συμπεριφορές εφόσον ο προαύλιος χώρος του σχολείου αποτελεί χώρο παιχνιδιού για παιδιά όλων των ηλικιών. Τέλος, μας λυπεί ιδιαίτερα το περιστατικό μιας που η καταστροφή δημόσιας περιουσίας, δείχνει κύριως την έλλειψη παιδείας, των ατόμων που προκαλούν τέτοιου είδους φθορές”, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

VANDALOIII.jpg

Πηγή: thestival.gr