Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, απάντησε σχετικά με την κριτική που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ήδη απάντησε η κυβέρνηση και με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό που με λύπη μου διαπιστώνω είναι η μικροψυχία και ο τρόπος που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο στοίχημα της χώρας μας. Πολύ φοβάμαι πως αυτό που πραγματικά φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται από τις ανακοινώσεις του είναι μήπως πετύχει φέτος το στοίχημα του τουρισμού, μήπως τελικά καταφέρουμε και ανοίξουμε, μήπως καταφέρουν οι άνθρωποι και βρουν δουλειά”.

“Το χθεσινό περιστατικό ήταν και μία άσκηση ετοιμότητας του κατά πόσον το σχέδιο μας λειτουργεί, και φαίνεται πράγματι ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και των υπηρεσιών είναι ακριβώς όπως πρέπει. Δεν κάνουμε πίσω στο άνοιγμα, αλλά δεν κάνουμε πίσω και στην ασφάλεια. Ανοίγουμε με έναν ισορροπημένο τρόπο, ακριβώς όπως είδατε ότι αμέσως απαγορεύτηκαν οι πτήσεις από την Ντόχα, ελέγχεται η διαδικασία και η κατάσταση αυτή και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα εξάπλωσης του κορονοϊού” ανέφερε, Χάρης Θεοχάρης.

“Και το υπουργείο Υγείας και η Πολιτική Προστασία και φυσικά σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Τουρισμού έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο που είναι ολοκληρωμένο και για τα αεροδρόμια αλλά και για τους προορισμούς… Δεν πρέπει κανένας να φοβάται γιατί ακριβώς υπό την επίβλεψη των επιδημιολόγων που μας λένε τη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσουμε και το testing θα είναι εκεί που πρέπει και όταν πρέπει και σε όλα τα αεροδρόμια μας”, σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

Αναφερόμενος στο θέμα των κρατήσεων και των ακυρώσεων ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι “αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει ένα πολύ θετικότερο κλίμα από ότι υπήρχε προηγουμένως… Όσο το σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού γίνεται πιο σαφές αίρονται εμπόδια, δυσκολίες και προβλήματα και με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε ότι ήδη υπάρχει ένα πρώτο ενδιαφέρον που μεταφράζεται και σε κάποιες κρατήσεις. Καταλαβαίνετε ότι η χρονιά είναι πολύ δύσκολη, δεν θέλω να την ωραιοποιήσω, είμαστε τώρα στο σημείο μηδέν, δεν υπάρχει σε καμία χώρα τουρισμός και προφανώς θα είναι μία ανηφορική διαδρομή μέχρι να μπουν όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα υποδεχτούμε και τον τελευταίο τουρίστα που θα θελήσει να έρθει στη χώρα μας”.

Πηγή: thestival.gr