Σε μποϊκοτάζ του τεχνολογικού κολοσσού της Amazon καλούν το ΜέΡα25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης, σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ανήμερα της Black Friday, την οποία διάλεξαν η Συμμαχία εργαζομένων, συνδικάτων, ακτιβιστών και βουλευτών απ’ όλο τον κόσμο ως Παγκόσμια Ημέρα Δράσης #MakeAmazonPay. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος, το ΜέΡα25 «είναι στο πλάι της Συμμαχίας στον αγώνα της για να απαιτήσει συλλογικά ευθύνη από την Amazon – με απεργίες σε αποθήκες της Amazon και πράξεις αλληλεγγύης παντού στον κόσμο. Η συμμαχία αποτελείται ήδη από εκατομμύρια εργαζομένων και ακτιβιστών, ενδεικτικά από ITUC, UNI Global Union, Public Services International και τα Amazon Workers International, το Amazon Employees for Climate Justice μέχρι το Tax Justice Network και το Data for Black Lives».

Αναφορικά με το μποϊκοτάζ, η ανακοίνωση σημειώνει: «Mία πολύ μικρή πράξη από σένα, η αποχή για μια μέρα από αγορές από την Amazon, πολλαπλασιασμένη επί εκατομμύρια ανθρώπων, θα έχει σημαντική επίπτωση στα έσοδα της Amazon», ενώ καταλήγει λέγοντας: «Αυτή την Παρασκευή, ας κάνουμε την Amazon να πληρώσει!».

Πηγή: madata.gr