Στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον μεγάλο σταρ του NBA, που με την Εθνική Ελλάδος θα αντιμετωπίσει τη γερμανική ομάδα στα προημιτελικά του EuroBasket 2022 στο Βερολίνο, εστιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Η Bild κάνει σύντομη αναδρομή στο δύσκολο παρελθόν του παίκτη με το «πολύπλοκο όνομα», όπως γράφει, το οποίο μάλιστα αναφέρεται τρεις φορές στο φύλλο αγώνα της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ λόγω των άλλων δύο αδελφών του.

«Την περασμένη σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούμπο κέρδισε περίπου 39 εκατ. ευρώ, τη σεζόν 2025/26 ο μισθός του θα ανέβει στα περίπου 51,4 εκατ. ευρώ. Μυθικός πλούτος. Ο Αντετοκούνμπο όμως γνωρίζει και την άλλη πλευρά. Ως παιδί και έφηβος ήταν άπορος. Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα από παράτυπους νιγηριανούς μετανάστες», αναφέρεται.

Η εφημερίδα περιγράφει τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας στην Αθήνα, γεγονότα που είναι γνωστά στο ελληνικό κοινό.

 «Κάποιες μέρες δεν υπήρχαν χρήματα για φαγητό» μεταφέρει ο Γερμανός αρθρογράφος τα λεγόμενα του Αντετοκούνμπο στο περιοδικό Time. Τότε τα αδέρφια έπρεπε να ψάξουν κάτι να φάνε σε κάδους σκουπιδιών. Εκτός από τη φτώχεια, υπήρχε και ο φόβος απέλασης.

«Πηγαίναμε για ύπνο με το φόβο μήπως ξυπνήσουμε και οι γονείς μας δεν ήταν πια εκεί. Η αστυνομία θα μπορούσε να τους απελάσει ανά πάσα στιγμή», διηγείται ο Γιάννης στο περιοδικό. 

Το happy end για τον Γιάννη και τα αδέλφια του είναι γνωστή και αύριο ο Αντετοκούνμπο με την Εθνική θα αντιμετωπίσει τη γερμανική ομάδα στο Βερολίνο.

Πηγή: madata.gr