Με ένα μακροσκελές κείμενο στην επίσημη σελίδα του στα social media, ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στάθηκε στην πρόσφατη απόφαση του CAS για την υπόθεση του Δικεφάλου και της Ξάνθης.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως η απόφαση του CAS είναι ένα… χαστούκι για τα μέλη της ΕΕΑ, σημειώνοντας πως η εν λόγω επιτροπή είναι «ένα εργαλείο άσκησης μικροπολιτικής και ικανοποίησης αθέμιτων επιθυμιών και επιδιώξεων πολιτικών και παραγόντων».

Παράλληλα όμως, έκανε αναδρομή στα όσα είχαν γίνει με τον Ολυμπιακό Βόλου από την τότε αντίστοιχη Επιτροπή.

Αναλυτικά όλα όσα σημείωσε:

«Η απόφαση του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) για την υπόθεση των ΠΑΟΚ – Ξάνθης, αναμφίβολα είναι ένα ηχηρό χαστούκι γι αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που υποτίθεται αξιολογεί, κρίνει και αποφασίζει αντικειμενικά και με βάση το ισχύον Δίκαιο και στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ένα εργαλείο άσκησης μικροπολιτικής και ικανοποίησης αθέμιτων επιθυμιών και επιδιώξεων πολιτικών και παραγόντων, που ορίζουν και καθοδηγούν τα μέλη της.

Δεν με αφορά και συνεπώς δεν υπεισέρχομαι στην ουσία της υπόθεσης ΠΑΟΚ, Ξάνθης κλπ, αλλά με αφορμή την απόφαση του CAS γι αυτή, που εύστοχα χαρακτηρίστηκε ως φτύσιμο στα μούτρα των μελών της ΕΕΑ, δεν μπορώ να μην γυρίσω πίσω, εννιά ολόκληρα χρόνια, και να μην θυμηθώ τις μαύρες σελίδες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο που έγραψε η αντίστοιχη τότε ΕΕΑ (κάποια μέλη της μάλιστα ήταν και τότε και παραμένουν) με την εξόντωση όχι μόνο του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά των ελπίδων, των ονείρων, των προοπτικών μιας ολόκληρης πόλης, μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Τότε ήταν ο Γερουλάνος, σήμερα είναι ο Αυγενάκης, αύριο ίσως κάποιος άλλος και όσο αυτή η αθλιότητα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού παραμένει προκειμένου να υπηρετεί τα ιδιοτελή και σκοτεινά συμφέροντα των πολιτικών πατρώνων που διορίζουν τα μέλη της δεν θα ζούμε άλλες παρά τέτοιες θλιβερές, εξευτελιστικές στιγμές για την Ελληνική Πολιτεία και την κοινωνία μας.

Ειλικρινά απορώ που ένα σχεδόν 24ωρο μετά την ατιμωτική, ταπεινωτική αυτή απόφαση, για το σύστημα απονομής αθλητικής «δικαιοσύνης» στη χώρα μας, κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη, έστω και για λόγους εντυπώσεων, να υποβάλει την παραίτησή του και να αναγνωρίσει τις ευθύνες του. Αλήθεια κανείς και καμία δεν έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία; Βέβαια αν την είχαν δεν θα προχωρούσαν στην έκδοση τέτοιων αποφάσεων, που καθιστούν διεθνώς ρελίζι τη χώρα.

Γι αυτό οι έχοντες την ευθύνη ας τους δείξουν την έξοδο και ας έχουν τη γενναιότητα να πάρουν ριζικές εξυγιαντικές αποφάσεις με όποιο κόστος. Η συγκεκριμένη απόφαση του CAS, αλλά και η άθλια και θλιβερή αντιμετώπιση του Ολυμπιακού Βόλου, το 2011, τους δείχνουν το δρόμο».

Πηγή: thestival.gr