Αύριο Τρίτη αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης που θα αφορούν τους περιορισμούς στις δραστηριότητες για τους ανεμβολίαστους ενώ φαίνεται πως αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown από το φθινόπωρο.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη του φθινοπώρου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται αυστηροποίηση του πλαισίου αν επιδεινωθούν περαιτέρω οι επιδημιολογικοί δείκτες. Το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown παραμένει εκτός συζήτησης, ωστόσο σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους. 
Αρχικά, σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα γίνει πάλι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους πέρα από τους εσωτερικούς, κάτι το οποίο θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους.
Δεν θα αλλάξει το μέτρο που ισχύει τώρα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Έτσι μέσα θα μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Το ίδιο θα ισχύει για τα θέατρα και τα σινεμά.

Για τα κέντρα διασκέδασης, ωστόσο, εξετάζεται και το ενδεχόμενο εισόδου με αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Στα γήπεδα θα μπαίνουν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Οι πληροφορίες για τα νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους  είναι το υποχρεωτικό διπλό  μοριακό ή rapid test την εβδομάδα   με δική τους επιβάρυνση και όχι self test όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, αλλά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα
Όσον αφορά τους μαθητές, παραμένει το διπλό self test την εβδομάδα, το οποίο φαίνεται ότι θα το γλιτώνουν οι άνω των 12 ετών που έχει ανοίξει η πλατφόρμα τους και θα έχουν εμβολιαστεί.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις (π.χ. αεροπλάνα, πλοία, ΚΤΕΛ) θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη. 

Πηγή: madata.gr