Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Πολάκη. Αύριο είναι η ώρα της κρίσης για τον Παύλο Πολάκη, με το κλίμα να είναι βαρύ.

Ένα βήμα πριν την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ και αντιμέτωπο με έντονες αντιδράσεις έφερε τον Παύλο Πολάκη η επίμαχη ανάρτησή του με την οποία στοχοποιούσε δημοσιογράφους, δικαστικούς και μέλη εποπτικών Αρχών. Ο Αλέξης Τσίπρας επί της ουσίας δεν αφήνει περιθώρια υποψηφιότητας Πολάκη στις εκλογές, ενώ τον αντικατέστησε και από τομεάρχη Διαφάνειας ορίζοντας στη θέση του το Γιάννη Ραγκούση. Αύριο θα ζητήσει την παραπομπή του στην επιτροπή Δεοντολογίας ου ΣΥΡΙΖΑ.

Την προκλητική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σχολίασαν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Διαφάνειας Γιάννης Ραγκούσης (σ.σ. Διαφάνειας και Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος (σ.σ. Δικαιοσύνης), διευκρινίζοντας ότι «οι πολιτικές δηλώσεις του όπως διατυπώθηκαν είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών».

Την ίδια ώρα, με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης και αντ’ αυτού κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου, την Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Η νέα ανάρτηση Πολάκη

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης, σε νέα του ανάρτηση, εύχεται «καλή επιτυχία» στον Γιάννη Ραγκούση ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του, ενώ επανέλαβε πως θα μιλήσει για τα όσα έχουν γίνει στις συνεδριάσεις των οργάνων.

Επίσης στην εν λόγω ανάρτηση παραθέτει στοιχεία που όπως υποστηρίζει είναι αποκαλυπτικά για την πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

«Σε συνέχεια της ανάρτησης που έκανα την Παρασκευή (φωτό 1) και επειδή ό,τι λέω, το πραγματοποιώ…

Επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και “ξεπλένεται” (φωτό 2), κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψω καθώς το σκάνδαλο της ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ Νικολάου ήταν η πρώτη μεγάλη υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρηματος που αποκάλυψε ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπό την καθοδήγησή μου (φωτό 3):

Παρουσιάζω σήμερα ως ΠΡΩΗΝ Τομεάρχης Διαφάνειας (για να μην κατηγορηθώ ΚΑΙ για αντιποίηση αρχής…) το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου από τη Σοφία Νικολάου στο πιο ακριβό σημείο (οδός Καμελίων) της πιο ακριβής περιοχής της Αθήνας (Π. Ψυχικό).

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2021, δηλαδή λίγους μήνες μετά τις απευθείας αναθέσεις που έκανε η συγκεκριμένη κυρία ως Γ.Γ.Α.Π από 30-3-2020 έως 30-3-2021, οι οποίες ΖΗΜΙΩΣΑΝ το Δημόσιο κατά 2.000.000 ευρώ, η ίδια ΑΓΟΡΑΣΕ οικόπεδο 551τ.μ με ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ (!!!) στο Παλαιό Ψυχικό, με αναγραφόμενο τίμημα συμβολαίου 850.000€ (φωτό 4, 5, 6, 7, 8, 9).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς και τις εκτιμήσεις μεσιτών, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξία του συγκεκριμένου ακινήτου φθάνει το ποσό των 1.500.000 ευρώ!!

Μετά την αγορά του ακινήτου, η Νικολάου προέβη σε ριζική, ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ, ανακαίνιση, που ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο ML (φωτό 10) και η οποία διήρκεσε περίπου 8 μήνες και κόστισε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 350.000 ευρώ (1.000€/τ.μ), όπως επιβεβαιώνουν και οι περίοικοι (ακόμα και το Π. Ψυχικό μας βοηθούσε για να απαλλαγούμε από τη συμμορία της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ…)!!!

Το μόνο σίγουρο είναι πως από το μισθό της γενικής γραμματεως αυτή η αγορά και ανακαίνιση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα φίλε και σύντροφε Γιάννη Ραγκούση.

(Για τα άλλα στις συνεδριάσεις των οργάνων)».

H απάντηση Ραγκούση στη νέα ανάρτηση Πολάκη

«Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με τη νέα ανάρτηση του κ. Πολάκη.

Ακολούθως, απευθύνεται προς την ηγεσία της ΝΔ λέγοντας: «Η ΝΔ και ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια».

Πηγή: madata.gr