Ασαφής είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων όπως οι υγειονομικοί και οι δάσκαλοι, όπως μαρτυρούν οι δηλώσεις των στελεχών του στα μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ΜEGA Σαββατοκύριακο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για… το ποια είναι η θέση του κόμματός της στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Πιστεύω ότι πρέπει να πειστούν όλοι. Με την υποχρεωτικότητα τίθενται και άλλου είδους ζητήματα. Αυτά ζητήματα δεν θα τα λύσει η κυβέρνηση» σχολίασε, δίχως να πει ξεκάθαρα ποια είναι η θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση ενίσχυσε την προσπάθεια εμβολιασμού. Ακόμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας και των μέτρων προστασίας, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει «να μπει τέρμα στον διχασμό που σπέρνει η κυβέρνηση στην κοινωνία».

Στον αντίποδα, σαφώς υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τάχθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να κάνει αυτό που πρέπει για να προστατέψει την δημόσια υγεία. Καλό να πειστούν να εμβολιαστούν. Όμως αφού δεν συμβεί, η υποχρεωτικότητα σε ορισμένες κατηγορίες είναι αναγκαιότητα και είναι προ των πυλών» σημείωσε σχετικά.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας, η ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει το αλάθητο, «αλλά όποιος κάνει κριτική ας προτείνει και κάτι. Να μας πουν πού έχει αποτύχει η κυβέρνηση».

Μάλιστα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο ότι υποκινούσε τις διαδηλώσεις, ενώ αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «ποτέ ευθαρσώς αποστάσεις από τον κ. Πολάκη» και τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις του τελευταίου.

«Στις και 25 αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας να πει υπέρ του εμβολιασμού. Εγώ δεν θα του μπράβο. Ας πάρει τώρα ξεκάθαρη θέση και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό» τόνισε η κ. Ασημακοπούλου, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα σωστό τον διαχωρισμό της εστίασης.

Τέλος, η «γαλάζια» ευρωβουλευτής τοποθετήθηκε και για την συγχώνευση περιφερειακών νοσοκομειών που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του. «Ότι σχετίζεται με την βελτίωση των συστημάτων υγείας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.  Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι η συγχώνευση είναι για κάτι πιο αποτελεσματικό, ας το κάνει».

Πηγή: madata.gr