Ο Σον Ουάιτ αποτελεί θρύλο του αθλήματος της χιονοσανίδας (snowboard), αφού ο Αμερικανός έχει κατακτήσει πέντε Ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποία τα τρία χρυσά. Ο Αμερικανός σνόουμπορντερ, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου (5/2) πως οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα είναι οι τελευταίοι στην καριέρα του. Όπως τόνισε δε, θα αποσυρθεί εν γένει από τον αθλητισμό. Στο Πεκίνο δηλαδή θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στην καριέρα του. 

Ο 35χρονος αθλητής δήλωσε: Νομίζω πως αυτή θα είναι η τελευταία διοργάνωση που μετέχω στην καριέρα μου και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο. Ο Ουάιτ εξήγησε πως οι ενοχλήσεις που αισθάνεται στα γόνατα και στη μέση είναι οι παράγοντες που τον ωθούν να βάλει τελεία στην καριέρα του. 

«Είναι αυτό κι εκείνο, όλα αυτά που στο τέλος γίνονται σημαντικά και με οδηγούν σε αυτήν την απόφαση,» τόνισε ο Ουάιτ καταθέτοντας πάντως πως «απολαμβάνω κάθε στιγμή στο Πεκίνο».

Ο Ουάιτ, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά αθλητής της αποστολής των ΗΠΑ στη χιονοσανίδα είχε κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2006, το 2010 και το 2018 (snowboard μισού σωλήνα).

Κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων χρυσών μεταλλίων σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη χιονοσανίδα, αλλά και αυτό των περισσότερων χρυσών μεταλλίων στους X-Games (ετήσια διοργάνωση extreme sports που διοργανώνει το ESPN).

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr