Απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης τριών Δικαστων – μελών της σύνθεσης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, που κατέθεσε το Εθνικό κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη.

Ομόφωνα, ο Άρειος Πάγος είπε «όχι» στην αίτηση εξαίρεσης που κατατέθηκε χθες από το κόμμα το οποίο επικαλέστηκε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως διευθύνων εγκληματική οργάνωση, υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης των τριών αρεοπαγιτών, επικαλούμενο δημοσιεύματα, τα οποία ανέγραφαν ότι οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν προδιάσκεψη προκειμένου να προετοιμάσουν το απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα του.

Η διαδικασία, πλέον, έχει μπει στην τελική ευθεία για την ανακήρυξη των κομμάτων και των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαϊου. Οι δικαστές της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Κόμματος αρχίζουν τη διάσκεψή τους η οποία εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης 2 Μαΐου 2023.

Πηγή: madata.gr