Συνεχίζονται οι κυρώσεις των διεθνών αθλητικών Ομοσπονδιών στην Ρωσία, ενώ οι πρώτες επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων επηρεάζουν πλέον σοβαρά και τους Ρώσους ιδιοκτήτες ομάδων.
Η ζωή ανθίζει ακόμη και μέσα στον πόλεμο. Η σύζυγος του Εβγέν Σάκχοφ, που έμεινε εγκλωβισμένη στο Κίεβο, έφερε στον κόσμο το παιδί τους, ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Ο μέσος της ΑΕΚ μοιράστηκε τη συγκινητική στιγμή με ανάρτηση του στα social media.

Στενεύει ο κλοιός για τον περίγυρο του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο βασικός χρηματοδότης της Έβερτον, ο Ρώσος μεγιστάνας Άλισερ Ουσμάνοφ, είδε τα περιουσιακά στοιχεία του να παγώνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των ιδιαίτερα στενών δεσμών του με τον Ρώσο Πρόεδρο, όπως αναφέρεται στον βρετανικό τύπο, με την ομάδα του Λίβερπουλ να αποκτά σοβαρά προβλήματα.

Στην υπόθεση Αμπράμοβιτς-Τσέλσι, η Telegraph αποκαλύπτει ότι 6 από τους διαχειριστές του διοικητικού συμβουλίου των μπλε διαφωνούν με την απόφαση του Ρώσου ολιγάρχη να μεταφέρει τη διοίκηση στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του συλλόγου, ως μη λειτουργική και απειλούν με παραίτηση.

Στον χορό των ρωσικών κυρώσεων, μετά την πρόταση της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής, η Παγκόσμια ομοσπονδία κολύμβησης, ανακοίνωσε πως οι αθλητές από Ρωσία και Λευκορωσία δεν θα μπορούν να αγωνίζονται με το εθνόσημο και τη σημαία της χώρας τους. Στο βόλεϊ αθλητές και σύλλογοι αποκλείστηκαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία αφαίρεσε τα τελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος από τη Ρωσία. Εκτός όλων των διοργανώσεων έθεσε και η FIBA συλλόγους και την εθνική Ρωσίας.

Πηγή: madata.gr